INEDIT - Gemenele au dislocat tumoarea din burta mamei
Michelle Stepney, o britanica de 33 de ani, a aflat in timp ce era insarcinata ca are o tumoare in abdomen. Fetitele ei gemene i-au salvat insa viata.

Michelle Stepney, o britanica de 33 de ani, a aflat in timp ce era insarcinata ca are o tumoare in abdomen. Fetitele ei gemene i-au salvat insa viata.

Michelle Stepney, din sud-vestul Londrei, este acum fericita mama a doua fetite gemene perfect sanatoase. Povestea ei este prezentata intr-un articol publicat de BBC News online.

Michelle nu a avut o sarcina obisnuita. A dezvoltat o tumoare in timpul sarcinii, medicii punandu-i diagnosticul de cancer de col uterin. Ea a refuzat insa chimioterapia si histerectomia (extirparea uterului), pentru ca asta ar fi insemnat sacrificarea gemenilor pe care ii purta in pantec. A hotarat sa pastreze sarcina. La un moment dat s-a prezentat la spital cu hemoragie, fiind suspecta de pierderea sarcinii. Dar medicii au descoperit cu surprindere ca tumoarea a fost dislocata de miscarile gemenelor.

Citeste si:

PREMIATA. Michelle Stepney este nominalizata de Societatea pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie la premiul pentru cea mai curajoasa femeie.

"Am fost extrem de uimita cand medicii mi-au spus ca gemenele au dislocat tumoarea. Le-am simtit miscandu-se, dar nu m-am gandit ca miscarile lor mi-ar putea salva viata", a declarat Michelle pentru BBC News. "Nu am fost niciodata de acord cu intreruperea sarcinii. Le datorez viata fetitelor mele", a continuat ea. Michelle Stepney, care mai are un fiu de 5 ani, a hotarat sa continue lupta cu cancerul dupa ce a adus pe lume cele doua fetite. Ea s-a hotarat pana la urma sa efectueze histerectomia. Cand a aflat insa diagnosticul a avut de luat cea mai grea decizie. "Ceea ce hotaram trebuia sa fie corect pentru Jack, care avea nevoie de mama, dar asta nu inseamna sa le fac rau fetelor", a marturisit Michelle.

GEMENELE, Alice si Harriet, s-au nascut prin cezariana dupa 33 de saptamani de sarcina. Sunt perfect sanatoase si se bucura de viata alaturi de parintii si de fratele lor. Michelle a suferit histerectomia la patru saptamani dupa nastere, iar acum se simte bine. "Fetitele m-au ajutat enorm sa imi revin dupa operatie. Ele m-au facut mai puternica", povesteste femeia.