Directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Dan Mihai Toader, s-a prezentat ieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la iesire declarand ca a fost pus sub invinuire, alaturi de alti colegi si de un judecator.
Acesta a declara
Directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Dan Mihai Toader, s-a prezentat ieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, la iesire declarand ca a fost pus sub invinuire, alaturi de alti colegi si de un judecator.
Acesta a declarat ca procurorii l-au chemat pentru a-i aduce la cunostinta acuzatiile, printre acestea fiind si cea de abuz in serviciu.
Dosarul in care Toader este anchetat face referire la asocierea companiei Posta Romana cu un grup de firme in vederea realizarii unui proiect imobiliar pe Calea Victoriei din Bucuresti. In acest caz sunt implicati si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, si fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, pentru care seful DNA, Daniel Morar, a cerut inceperea urmaririi penale in 18 septembrie 2007.
Potrivit DNA, cercetarile presupun, intre altele, si verificarea imprejurarilor emiterii unei ordonante de urgenta, respectiv a notelor de fundamentare emise de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul Justitiei, precum si a documentatiei si avizelor necesare.
In apararea sa, ministrul Chiuariu a comunicat, la acea vreme, ca la avizarea ordonantei de urgenta privind terenul din Calea Victoriei 133-135 din Capitala s-a avut in vedere certificatul de atestare a dreptului de proprietate al Companiei Posta Romana, iar decizia Executivului nu scoate terenul in cauza din proprietatea statului.
Dupa desfiintarea Comisiei speciale de la Cotroceni, presedintele Traian Basescu a avizat cererea procurorilor privind declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a opt fosti si actuali ministri, printre care Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy. La sfarsitul lunii ianuarie, ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a transmis la DNA si DIICOT actele primite de la Presedintie pentru cei opt.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.