Intre doua lansari de filme, actrita si-a facut timp sa se lanseze in muzica.

Scarlett Johansson (foto), familiara marelui public prin rolurile sale din „Jurnalul unei dadace" si „Fata cu cercel de perla", uimeste pe toata lumea prin energia de care da dovada in ultima vreme. Nici nu a asteptat lansarea ultimelor filme in care a jucat, „The Other Boleyn Girl" si „He’s Just Not That Into You", ca s-a si grabit sa viziteze trupele americane din Orientul Mijlociu si a anuntat ca va sustine Partidul Democrat in campania electorala. Courtney Love i-a propus sa interpreteze rolul ei in filmul despre Kurt Cobain la care tocmai lucreaza, dar atentia actritei este in momentul acesta indreptata spre muzica. Primul sau album se va lansa pe 20 mai si va contine 11 piese. Solista nu este inca hotarita in ceea ce priveste titlul albumului, oscilind intre „Scarlett Sings Tom Waits" si „Anywhere I Lay My Head", un titlu care trimite la piesa omonima compusa de Tom Waits in 1985. De fapt, intregul album este alcatuit din remake-uri si coveruri dupa piesele solistului si din o singura piesa originala. „Scar Jo" (cum ii spun, in ultima vreme, prietenii) spune ca soundul acestui album va fi nostalgic si visator. „A fost un proces plin de inspiratie, ceva ce n-am mai facut niciodata pina acum", a declarat Johansson pentru „The Independent". Inregistrarile s-au facut in Dockside Studios din Louisiana, in colaborare cu membrii trupei Yeah Yeah Yeahs si avindu-l ca producator pe David Sitek.

Solista de 23 de ani a mai inregistrat o piesa pe un album lansat in scopuri caritabile in 2006, cind a interpretat piesa „Summertime". Printre colaborarile ei muzicale se mai numara una cu Justin Timberlake si performante scenice episodice alaturi de The Jesus sau Mary Chain, demonstrind ca poate cinta live.

Criticii de film se intreaba ce mai are de demonstrat aceasta tinara de 23 de ani care a interpretat roluri remarcabile in peste 30 de filme si care a fost recent comparata cu Marilyn Monroe de catre regizorul Woody Allen. Criticii de muzica asteapta insa rezultatul cu o sprinceana ridicata.

Detalii despre lansarea actritei in muzica, pe www.cotidianul.ro/select