Cinci abatoare de ultima generatie, conforme normelor Uniunii Europene, vor incepe sa functioneze in a doua jumatate a acestui an pe raza judetului Suceava. Realizate cu ajutorul fondurilor SAPARD, abatoarele trebuie deschise pana in septembrie. Pot
Cinci abatoare de ultima generatie, conforme normelor Uniunii Europene, vor incepe sa functioneze in a doua jumatate a acestui an pe raza judetului Suceava. Realizate cu ajutorul fondurilor SAPARD, abatoarele trebuie deschise pana in septembrie. Potrivit autoritatilor locale, abatoarele nu vor prelua doar animalele din Romania, ci din toata Europa. In prima faza se spera ca se vor colecta animale din Ucraina, tara in care nu exista laboratoare certificate sa sacrifice animale pentru piata din Europa.
„Extraordinar este ca imediat ce primul abator va fi deschis, spre UE vor pleca in sfarsit primele TIR-uri cu carcase de animale sacrificate la noi, in Bucovina. Oamenii vor avea de acum incolo unde sa-si sacrifice animalele, iar din marile magazine vom putea cumpara carne proaspata de la noi, nu doar adusa din alte parti“, a declarat Petrea Dulgheru, seful Directiei Sanitar-Veterinare Suceava.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.