Premierul s-a hotaråt, ieri, sa sesizeze CCR in legatura cu blocarea numirii Noricai Nicolai la Justitie. Desi anterior, in cursul aceleiasi zile, premierul afirmase ca va lua o decizie abia in perioada urmatoare, Guvernul a trimis ieri dupa-a
Premierul s-a hotaråt, ieri, sa sesizeze CCR in legatura cu blocarea numirii Noricai Nicolai la Justitie. Desi anterior, in cursul aceleiasi zile, premierul afirmase ca va lua o decizie abia in perioada urmatoare, Guvernul a trimis ieri dupa-amiaza sesizarea in care se solicita CCR sa constate ca refuzul presedintelui Romaniei de a o numi pe Norica Nicolai in functia de ministru al justitiei este neconstitutional.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a transmis ieri presedintelui Curtii Constitutionale o sesizare prin care se solicita acestui for „sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, in sensul art.146, lit.e din Constitutie, intre Guvernul Romaniei si presedintele Romaniei, cauzat de refuzul presedintelui de a da curs propunerii inaintate de primul-ministru cu privire la numirea in functia de ministru al justitiei a doamnei Norica Nicolai“. Insa, cum sesizarea Guvernului nu a ajuns la CCR inainte de incheierea programului, aceasta va fi inregistrata azi. Tot in cursul zilei de ieri, premierul Calin Popescu Tar iceanu a declarat, la Iasi, ca va anunta, „zilele urmatoare“ decizia pe care o va lua privind sesizarea Curtii Constitutionale in cazul Nicolai. Premierul a reiterat punctul sau de vedere, potrivit caruia Norica Nicolai nu poate fi considerata nepotrivita pentru functia de ministru al justitiei „in masura in care“ ea indeplineste conditiile prevazute de lege. Tariceanu a afirmat ca raspunderea politica pentru numirea Noricai Nicolai ii revine in mod exclusiv.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.