Anchetatorii romani au gasit, in urma cu cateva zile, telefonul mobil al Giovannei Reggiani, italianca care a decedat la sfarsitul anului trecut, dupa ce a fost batuta si jefuita la periferia orasului Roma. Nicolae Romulus Mailat a fost acuzat de moa
Anchetatorii romani au gasit, in urma cu cateva zile, telefonul mobil al Giovannei Reggiani, italianca care a decedat la sfarsitul anului trecut, dupa ce a fost batuta si jefuita la periferia orasului Roma. Nicolae Romulus Mailat a fost acuzat de moartea femeii. Telefonul a fost gasit la o persoana din comuna Arpasu, judetul Sibiu. Telefonul a disparut la scurt timp dupa moartea Giovannei, iar anchetatorii italieni le-au solicitat celor romani sa-l identifice. Acestia aveau informatii ca telefonul se afla in Romania si au cerut, prin comisie rogatorie, sprijinul partii romane pentru recuperarea acestuia. "Ca urmare a solicitarii autoritatilor italiene, in urma cercetarilor efectuate de procurorii criminalisti din cadrul Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si de ofiterii de politie, a fost descoperit, la o persoana dintr-o localitate din judetul Sibiu, telefonul mobil sustras de la victima Reggiani Giovanna, ucisa in data de 30.10.2007 la Roma", se arata intr-un comunicat al Parchetului. Sibianul le-a declarat procurorilor ca nu a avut nimic de-a face cu moartea Giovannei Reggiani si nu a avut nici o implicare in acest caz. Aparatul telefonic l-ar fi cumparat la cateva zile de la talharie de la un alt roman plecat la munca in Peninsula. "Telefonul a fost gasit la un barbat care-l cumparase de la o alta persoana si din ce s-a stabilit nu are nici o legatura cu omorul comis. Pur si simplu a cumparat telefonul. Cel care l-a vandut a fost identificat. Telefonul a fost gasit in comuna Arpasu, judetul Sibiu, iar cel care se afla in posesia lui a fost audiat", a declarat Viorel Badea, purtatorul de cuvant la Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Magistratii italieni il cerceteaza si pe fiul principalei martore in cazul lui Mailat. Mailat, care a fost retinut chiar in noaptea uciderii Giovannei Reggiani, a indicat numele presupusului complice, care nu dispune de un alibi solid. In timpul primelor interogatorii, Mailat nu a oferit nici un element care sa-l disculpe, insa ulterior, in fata anchetatorilor italieni, l-a nominalizat drept complice pe fiul femeii.. "Am fost la cumparaturi. La intoarcere, m-am intalnit cu fiul Emiliei si apoi cu acea doamna. <<Hai s-o jefuim>>, mi-a spus prietenul meu", a declarat Mailat, recunoscand ca, in cele din urma, s-a lasat convins. "Am fugit cu geanta. Cand m-am intors, am vazut ca el o omorase pe acea doamna", a sustinut acesta. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.