Mihai Marinescu va evolua in Formula BMW Europa, pe circuitele pe care se desfasoara etapele de F1, la echipa Fisichella Motor Sport International.

Pilotul roman Mihai Marinescu accelereaza spectaculos spre Formula 1, el semnind la inceputul acestei saptamini un contract cu echipa Fisichella Motor Sport International, cu care va concura in Formula BMW Europa. Spre deosebire de Formula Renault, in care a evoluat sezonul trecut, noua competitie ii ofera posibilitatea sa demareze pe sapte dintre circuitele de Formula 1, in paralel cu etapele celei mai importante competitii automobilistice.

Giancarlo Fisichella, colegul lui Fernando Alonso de la Renault, a declarat ca are incredere in pilotul roman: „Mihai Marinescu este un tinar care promite multe, un adevarat talent, capabil sa lupte pentru victorie inca de la prima cursa. Stiu ca este deja cunoscut in Romania, sint convins ca va deveni cunoscut in toata lumea". Pilotul brasovean a declarat, la rindul sau, ca a mai facut un pas in cariera: „Este o noua provocare pentru mine, dar sint gata sa-i fac fata. A fi intr-o echipa atit de valoroasa ca Fisichella Motor Sport International este o sansa de a ma apropia de visul meu, Formula 1". Romanul a fost laudat si de Paolo Coloni, team principal la Fisichella Motor Sport International, care a declarat ca o data cu aducerea romanului „avem cea mai valoroasa linie de piloti si cred ca noi vom fi echipa de prins din urma in noul campionat".

Formula BMW Europa va uni campionatele Formula BMW Germania si Formula BMW Marea Britanie. Sapte dintre cele opt etape ale campionatului - Catalunya, Silverstone, Hockenheim, Hungaroring, Valencia, Spa Francorschamps si Monza - sint parte a programului de suport al Formulei 1 si se vor disputa pe aceleasi circuite si in acelasi timp cu competitia suprema a motorsportului.