>> Liderul UDMR Cluj, Attila Laszlo, este primul care si-a anuntat oficial candidatura pentru Primaria municipiului Cluj-Napoca

Liderul UDMR Cluj, Attila Laszlo , a anuntat ieri ca va candida pentru functia de primar al municipiului Cluj-N
>> Liderul UDMR Cluj, Attila Laszlo, este primul care si-a anuntat oficial candidatura pentru Primaria municipiului Cluj-Napoca

Liderul UDMR Cluj, Attila Laszlo , a anuntat ieri ca va candida pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, la alegerile locale din acest an.
Potrivit lui Laszlo, candidatura sa are rolul de a mobiliza electoratul maghiar, in conditiile in care marele favorit al alegerilor ar fi, potrivit sondajelor, actualul primar si lider PD-L, Emil Boc.
"De fapt, tinta candidaturii mele este mobilizarea electoratului maghiar. Eu cred ca daca va candida Emil Boc nu va fi un al doilea tur de scrutin", a spus Laszlo. El a subliniat ca UDMR Cluj urmareste sa obtina un numar cat mai mare de consilieri in administratia locala. Potrivit candidatului, mesajul UDMR se va axa pe rezolvarea unor probleme de administratie cu care se confrunta atat populatia maghiara, cat si cea de nationalitate romana.
"Sunt probleme legate de administratia publica locala si va trebui sa demonstram ca si noi avem solutii pentru rezolvarea lor", a mai spus Laszlo.
Liderul filialei clujene a Uniunii a declarat ca unul dintre obiective este obtinerea a 20% din locuri atat in Consiliul Local Cluj-Napoca, cat si in cel judetean.
Potrivit lui Attila Laszlo, trei membri UDMR, care in prezent ocupa functii in administratia centrala, si-au exprimat dorinta de a obtine un fotoliu in CJ Cluj: Fekete Emoke, consilier al primului ministru, Horvath Anna, secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, si Tonk Gabriela, director adjunct la Autoritatea Nationala de Protectia Copilului. In contrabalans, vicepresedintii CJ Cluj, Kerekes Sandor si Palfi Zoltan, au decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.