Sesiunea de examene a inceput si numele de vedeta nu are trecere in fata unui profesor exigent. Nu conteaza ca esti Marcel Pavel, Alina Sorescu sau Monica Columbeanu, pentru ca trebuie sa inveti cot la cot cu ceilalti colegi sau chiar mai mult. Cu t
Sesiunea de examene a inceput si numele de vedeta nu are trecere in fata unui profesor exigent. Nu conteaza ca esti Marcel Pavel, Alina Sorescu sau Monica Columbeanu, pentru ca trebuie sa inveti cot la cot cu ceilalti colegi sau chiar mai mult. Cu totii fac eforturi mari pentru a se prezenta la examen ca un student de nota zece si apeleaza la cana de cafea pentru a-i ajuta sa invete toata noaptea.

Monica Columbeanu a inceput inca de duminica sesiunea de iarna, cand a sutinut examenul scris la limba engleza. Sotia omului de afaceri Irinel Columbeanu spune ca nu face nimic altceva toata ziua decat sa invete. “Toata ziua stau si invat. Am niste profesori foarte exigenti si nu pot merge la examene fara sa stiu nimic. Ca sa am timp sa invat tot, dorm mai putine ore noaptea, iar ziua sunt mereu insotita de cana de cafea, ca sa nu cumva sa ma apuce somnul. Stau pe pat cu laptopul deschis, iar in toata camera sunt carti, caiete, pixuri si creioane insirate peste tot. Am de sustinut sapte examene si sper sa trec cu bine peste toate. Nu pot sa las nici unul pentru vara, pentru ca cel mai probabil, la vremea aceea nu voi fi in tara”, ne-a declarat Monica. Ea este studenta in anul doi la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Universitatii SNSPA.

Elena Gheorghe, ex-solista de la Mandinga, poate rasufla usurata pentru ca a scapat de emotiile examenelor si mai ales de stresul din sesiune. Cantareata a terminat anul trecut Facultatea de Jurnalism, la Universitatea Hyperion, dar ne-a dezvaluit cateva dintre atuurile sale din perioada examenelor. “Niciodata nu am lasat totul pe ultima suta de metri si am incercat sa ma pregatesc treptat pentru examene. Ma ajuta foarte mult faptul ca ajungeam foarte des la cursuri si retineam inca din timpul anului ceea ce trebuia sa stiu in sesiune. Am o memorie foarte buna si nu mi-a fost foarte greu, prindeam din zbor majoritatea informatiilor. Mai dificil era in sesiunea din vara, pentru ca aveam si foarte multe concerte, si eram tot timpul pe drumuri. De cele mai multe ori invatam in masina sau noaptea si eram destul de obosita. Nu am apelat la cafea sau alte energizante pentru ca imi fac rau, poate doar la ciocolata, este inofensiva”, ne-a spus Elena.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.