Cotidianul incepe peste exact o saptamina misiunea educativa cu o incursiune transmediterana in Africa.Fiecare dintre tarile continentului negru are fise detaliate

27 de pagini, aproape jumatate din primul volum EDUCATIVA, vor fi dedicate continentului negru. O misiune de explorare din care nu vor lipsi geografiile precise, istoriile tumultuoase si culturile primitive nemaiauzite. Pe 21 ianuarie, Cotidianul deschide primele pagini din „Enciclopedia Ilustrata a Familiei", o serie de 16 volume semnate de editura britanica Dorling Kindersley. Editata in Romania cu sprijinul Oriflame, noua colectie va fi disponibila, alaturi de ziarul Cotidianul. Primul volum va fi oferit la un pret special de 4,9 lei, iar celelalte la 14,9 lei.

Defalcata pe tari, fiecare cu fisa biografica aferenta, cu istoriile personale si cu obiceiurile care ii impestriteaza existenta pe harta, Africa e o lume care nu conteneste sa fie un miraj pentru civilizatiile nordice. Care au incercat, de altfel, sa-i ia pulsul, inca din 1884, cind conducatorii europeni au hotarit ca tarile lor au dreptul de a transforma in colonii teritoriile africane, dupa cum se relateaza in primul volum din „Enciclopedia Ilustrata a Familiei". Goana a tinut pina in 1902, an in care intreaga Africa era colonizata, mai putin Liberia si Etiopia.

Un episod din Africa profunda este cel care ii are protagonisti pe berberi, primii locuitori ai nord-vestului Africii. 15.000.000 de astfel de triburi, in majoritate musulmane, mai traiesc inca in muntii si deserturile din regiune. Un grup de berberi nomazi, tuaregii sint crescatori de animale, care se perinda prin desertul nord-african. Mai la sud, in Coasta de Fildes, europenii sint la fel de frapati de bazilica Yamoussoukro din Abidjan, una dintre cele mai mari biserici crestine din lume, in ciuda faptului ca doar 28% dintre ivorieni sint de religie crestina.

Amatoare de enciclopedii Autoarea colectiei „Enciclopedia Ilustrata a Familiei", Jayne Parsons, a lucrat de zor, de-a lungul timpului, la o serie de alte enciclopedii publicate de Editura Dorling Kindersley. Printre titlurile semnate de Parsons se numara „Animal Encyclopedia", „Encyclopedia of the Human Body", „Geography of the World", „Mummies", „Journey through Time", „The Way Science Works" si „The Way the Universe Works".

Puteti vedea fotografii cu animale ce traiesc pe continentul african pe www.cotidianul.ro/select