Producatorul de materiale de constructii Macon Deva mizeaza in acest an pe afaceri in urcare cu peste 25%, la cel putin 167,5 milioane lei (50,7 milioane euro), pe fondul cresterii pietei constructiilor, potrivit estimarilor actionarului majoritar al
Producatorul de materiale de constructii Macon Deva mizeaza in acest an pe afaceri in urcare cu peste 25%, la cel putin 167,5 milioane lei (50,7 milioane euro), pe fondul cresterii pietei constructiilor, potrivit estimarilor actionarului majoritar al companiei, Enterprise Investors. "Pentru acest an ne propunem o majorare a indicatorilor in aceeasi parametri ca anul trecut, pe baza cresterii constante a pietei de constructii", a declarat Cristian Nacu, partener in cadrul firmei de management al fondurilor de investitii Enterprise Investors, care a preluat in 2006 pachetul majoritar de actiuni al Macon Deva.
Nacu a spus ca cifra de afaceri a companiei din Deva a urcat in 2007 cu 28%, iar pentru acest an este anticipata o crestere de peste 25%, fara sa avanseze valorile indicatorilor. In conditiile in care afacerile Macon au totalizat in 2006 circa 104,7 milioane lei - potrivit datelor transmise Ministerului Economiei si Finantelor, anul trecut producatorul de materiale de constructii a avut un rulaj de circa 134 milioane de lei, iar estimarile pentru 2008 indica o valoare de peste 167,5 milioane lei.
In ceea ce priveste profitul Macon, Nacu a aratat ca acesta a avansat anul trecut cu 35%. Castigul net al companiei a ajuns astfel la circa 20 de milioane de lei.
"Pentru 2008 vizam mentinerea profitabilitatii", a spus reprezentantul Enterprise Investors.
Macon produce la Deva beton celular autoclavizat (BCA) - piata unde detine o cota de 15%, potrivit datelor proprii -, elemente prefabricate, precum si vata minerala bazaltica si materiale din teracota.
Nacu a mentionat ca in acest an, nivelul investitiilor companiei va fi similar cu cel din 2007, de aproximativ cinci milioane de euro, bani folositi pentru imbunatatirea calitatii si cresterea capacitatilor de productie. Enterprise Investors a preluat in 2006 pachetul integral de actiuni la Macon, printr-o tranzactie de 35 milioane de euro.
Compania a fost infiintata in anul 1991 si administreaza sase fonduri de investitii, cu un capital de 1,6 miliarde de euro.
Enterprise Investors detine, prin intermediul fondurilor pe care le administreaza, 22,5% din actiunile companiei Siveco, din domeniul IT, si pachetul integral de titluri ale retailerului Artima, cumparat in 2005. La sfarsitul anului trecut, compania a incheiat un acord de vanzare a lantului de magazine Artima operatorului francez de hypermarketuri Carrefour, operatiune care nu a primit inca avizul Consiliul Concurentei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.