Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, a fost cumparat de grupul Saudi Oger. Telemobil a fost achizitionat in 2000 de Inquam Romania. Sauditii, care detineau deja 50% din actiunile firmei Inquam Romania, au cumparat de la compania am

Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, a fost cumparat de grupul Saudi Oger. Telemobil a fost achizitionat in 2000 de Inquam Romania. Sauditii, care detineau deja 50% din actiunile firmei Inquam Romania, au cumparat de la compania americana Qualcomm si restul pachetului de actiuni ale firmei. Alti termeni ai tranzactiei nu au fost facuti publici.

Reteaua Zapp a operatorului Telemobil a fost dezvoltata de Qualcomm si se bazeaza pe tehnologia CDMA, in banda de frecventa de 450Mhz. Telemobil a castigat in octombrie 2006 una din ultimele doua licente de telecomunicatii de generatia a treia (3G). In urma preluarii operatorului de catre Saudi Oger se astepta o expansiune masiva a retelei 3G. In iunie anul trecut Zapp depasise 500.000 de clienti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.