Activele nete ale fondurilor deschise de investitii au ajuns, la finele anului trecut la 954 mil. lei cu 50,7% peste nivelul inregistrat in 2006, fondurile de actiuni, care au adus castiguri peste celelalte categorii, avand cea mai ridicata pondere i
Activele nete ale fondurilor deschise de investitii au ajuns, la finele anului trecut la 954 mil. lei cu 50,7% peste nivelul inregistrat in 2006, fondurile de actiuni, care au adus castiguri peste celelalte categorii, avand cea mai ridicata pondere in total, de 41,8%, informeaza Mediafax. Pe ansamblul industriei, incluzand si fondurile inchise de actiuni, valoarea activelor nete a totalizat 1,13 miliarde de lei, in urcare cu 36,4%, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv. Cele mai bune performante din 2007 au fost raportate pentru fondurile de actiuni si cele diversificate. La nivelul intregii industrii s-a consemnat in 2007 un flux pozitiv al intrarilor de capital, de 122,4 mil. lei, rezultat din subscrieri de 914,9 mil. lei si rascumparari in suma de 792,5 mil. lei. Pentru fondurile deschise de investitii au fost raportate intrari nete de capital de 228,2 mil. lei, in timp ce la nivelul fondurilor inchise s-a inregistrat un flux negativ, de 105,8 mil. lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.