Orice vehicul care calatoreste prin aer se numeste aeronava. Abilitatea de a zbura deasupra obstacolelor precum oceanele si muntii face ca aeronava sa fie cel mai rapid mod de a calatori. Un avion de linie poate traversa mii de kilometri in doar cite
Orice vehicul care calatoreste prin aer se numeste aeronava. Abilitatea de a zbura deasupra obstacolelor precum oceanele si muntii face ca aeronava sa fie cel mai rapid mod de a calatori. Un avion de linie poate traversa mii de kilometri in doar citeva ore. Aceeasi calatorie ar dura citeva zile cu barca sau cu masina. Avioanele de linie si aeronavele militare sint vehicule complexe. Corpul lor este construit din metale usoare precum aluminiul si din materiale de inalta tehnicitate, cum sint materialele plastice. In interior, sofisticatele aparate de control electronic ajuta pilotul sa le conduca intr-un mod eficient si sigur. Aeronavele mai mici, ca de exemplu planoarele si baloanele cu aer cald, se folosesc deseori in activitatile sportive si de agrement.

Mai multe detalii despre aeronave, in Enciclopedia Ilustrata a Familiei (volumul I, paginile 14-16) din noua colectie Cotidianul EDUCATIVA. Nu pierde luni, 21 ianuarie, primul volum, la pretul special de 4,9 lei, impreuna cu ziarul Cotidianul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.