Dupa reuniunea ONU, desfasurata recent la New York, fostul presedinte italian Francesco Cossiga, actualmente eurodeputat, a tinut sa avertizeze tarile membre ale Uniunii Europene asupra pericolului reprezentat de situatia din provincia sarba Kosovo.
Dupa reuniunea ONU, desfasurata recent la New York, fostul presedinte italian Francesco Cossiga, actualmente eurodeputat, a tinut sa avertizeze tarile membre ale Uniunii Europene asupra pericolului reprezentat de situatia din provincia sarba Kosovo. „Mare atentie in legatura cu proclamarea independentei Kosovo in mod unilateral, pentru ca acest lucru poate declansa un efect de domino in alte regiuni cu importante minoritati etnice, aruncand insasi constructia care este Uniunea Europeana in haos“, a precizat fostul sef al statului italian din perioada 1985-1992, citat de cotidianul italian „La Voce“ („Vocea“, in traducere - n.r.). Cossiga a exemplificat cu cateva regiuni europene in care se manifesta, in ultimii ani, tot mai frecvente tendinte separatiste: nordul industrializat al Italiei, diferendul dintre flamanzii si valonii din Belgia, provinciile spaniole Catalunia si „Tara Bascilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.