Cristian Brancu e de trei ori VIP: sef al revistei „VIP", realizator al emisiunii Antenei 2 „Agentul VIP" si al emisiunii „VIP" pe Europa FM.

La ce e buna televiziunea pentru tine?

Sa vorbim fara ipocrizie. Televiziunea imi place. Mi-am dorit sa am un talk-show cu vedete si, de ani buni, ma intrebam daca „felia" ocupata cu urias talent de Jay Leno poate fi ocupata si aici. Nu l-am copiat, dar propunerea lui Mihai Gadea de a naste ceva in genul lui m-a incintat. Apoi, televiziunea aduce si bani buni. Sint la inceput, dar stiu ca voi avea o piine buna de mincat „pe sticla". Nu in ultimul rind, televiziunea aduce imagine si pentru alte lucruri pe care le fac: reviste, evenimente, radio, carti etc. Evident, ma flateaza ca aduce si un plus de notorietate, pe care, daca stii sa-l intorci in beneficiul tau, e OK.

Care sint asemanarile si prostiile din cele doua lumi: mondena si de televiziune?

Ma enerveaza ca in monden si in tv nu conteaza valoarea, ci vizibilitatea. Eu incerc sa tin un echilibru. La „Agentul VIP" nu calca Plugaru, Andresan, Columbeanu, Guta s.a.m.d. si, in egala masura, i-am adus pe Albulescu, Malaele, Iris, Dinica... N-ai insa cum sa-i ocolesti pe Bahmuteanu, Tintareanu, Madalin Voicu, Zavoranu, pentru ca fac show si audienta. In plus, orice fata care arata beton face „cifre bune". Televiziunea s-a tabloidizat aproape complet. Serialul „Elodia", cu superaudienta, a devenit un model profesional de lucru. N-o vad ca o prostie, ci, evident, ca foame de bani. Si mai e ceva: in monden si la tv vin politicienii sa para prietenosi. Unii sint chiar talentati. Basescu, Orban...

Televiziunea si mondenul ce nu pot strica pe lumea asta?

Ambele sint pline de forme fara fond, care se maninca azi, miine, dar peste ani nu mai conteaza, pentru ca vor aparea alte consumabile, mai tinere si mai tupeiste. Exista insa un moment al adevarului. Daca n-ai talent si valoare, imbatrinesti penibil si uneori chiar si fara bani. Valoarea unui om isi va gasi mereu drumul catre implinire, chiar daca televi-ziunea si mondenul se ocupa mai mult de consumabile. Valoarea nu trebuie sa fie in mod necesar vizibila. Iar pentru actorii principali ai televiziunilor sau mondenului, aparitia in exces e o capcana: intr-o buna zi se obisnuiesc atit de mult incit devin naturali, uita ca au o masca publica si isi dau arama pe fata.

Nu e scirboasa lumea asta?

Da si nu. Cind vezi ca pe Columbeni mai degraba ii bucura aparitia imaginilor cu sex oral in restaurant, ti-e scirba. Cind vezi cit de mari cintarete se dau niste prostituate, ti-e scirba. Cind o vezi pe Laura Andresan cum se gudura pe linga barbati slabi, ti-e scirba. Dar cind stai la povesti cu Piersic, Dinica, Albulescu, Moraru, Beligan, Djuvara, zici ca esti norocos. Cind fapte cu implicatii importante se desfasoara sub ochii tai, te bucuri ca exista lumea asta. Mondenul este un mare sanatoriu cu halate scumpe.

Care sint gesturile lumii noastre mondene de azi?

Masina scumpa. Femeia cu silicon prin trup. Vacanta fitoasa. Operatiunea de paparazzi trucata, cu scop de imagine. Obsesia bunastarii si paranoia concurentei financiare. Si, evident, aparitia cit mai frecventa la tv.