Morgan Stanley a anuntat pierderi de 3,59 miliarde dolari, sau 3,61 do-lari pe actiune, in trimestrul fiscal ce s-a incheiat pe 30 noiembrie, din cauza unor deprecieri ale activelor ce au redus castigurile cu 5,80 dolari pe actiune, informeaza Reuter
Morgan Stanley a anuntat pierderi de 3,59 miliarde dolari, sau 3,61 do-lari pe actiune, in trimestrul fiscal ce s-a incheiat pe 30 noiembrie, din cauza unor deprecieri ale activelor ce au redus castigurile cu 5,80 dolari pe actiune, informeaza Reuters, citata de NewsIn.
Un an mai devreme, Morgan a inregistrat un profit de 1,98 miliarde dolari, sau 1,87 dolari pe actiune. Analistii se asteptau ca Morgan Stanley sa anunte pierderi de 39 de centi pe actiune.
Rezultatele Morgan Stanley vin la o zi dupa ce Goldman Sachs Group Inc a anuntat o crestere a profitului cu 2%. Morgan a anuntat ca deprecierile activelor in valoare de 7,8 miliarde dolari se datoreaza operatiunilor pe piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc. Compania a inregistrat deprecieri ale activelor in valoare de 1,6 miliarde dolari din credite ipotecare si alte imprumuturi.
Este o pierdere substantiala comparativ cu Citigroup, care luna trecuta a avertizat ca ar putea inregistra deprecieri ale activelor in valoare de opt pana la 11 miliarde dolari.
Directorii de la Morgan Stanley au declarat ca pierderile au umbrit rezultatele inregistrate in restul companiei, printre care si venitul anual record si cresterea profitului pe pietele din strainatate.
China a fost de acord sa investeasca 5 miliarde dolari in Morgan Stanley, in timp ce banca americana de investitii raporteaza o pierdere considerabila in al patrulea trimestru din 2007, alimentata de pierderi in valoare de 9,4 miliarde dolari inregistrate in sectorul creditelor ipotecare.
Investitia facuta de China in Morgan Stanley marcheaza ultima injectie de capital facuta de catre un fond de investitii strain intr-o banca importanta la nivel mondial, afectata de criza creditelor din anul acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.