Compania romaneasca de transport aerian Tarom a avut in primele 10 luni ale anului 1,41 milioane pasageri, in crestere cu 32,8% fata de perioada similara din 2006, in conditiile majorarii gradului mediu de ocupare a aeronavelor cu 6,5 puncte procentu
Compania romaneasca de transport aerian Tarom a avut in primele 10 luni ale anului 1,41 milioane pasageri, in crestere cu 32,8% fata de perioada similara din 2006, in conditiile majorarii gradului mediu de ocupare a aeronavelor cu 6,5 puncte procentuale, la 68,9%, potrivit datelor Asociatiei Companiilor Aeriene Europene.
Cresterea consemnata de operatorul roman s-a plasat pe locul doi in randul companiilor de profil din Europa, cel mai mare avans, de 49,9%, fiind inregistrat de SN Brussels Airlines, in timp ce locul trei este ocupat de compania italiana Air One, cu 22%.
Tarom s-a clasat pe locul 24 in functie de numarul de pasageri in topul celor 31 de companii membre ale AEA. Operatorul roman estimeaza pentru acest an 1,8 milioane pasageri.
Totalul pasagerilor inregistrati pe cursele din Europa a fost de 237 milioane de persoane, in crestere cu 4%, la un grad mediu de ocupare de 70,2%, cu 0,5 puncte procentuale peste media din ianuarie-octombrie 2006.
Pe cursele internationale pe distante mici si medii, traficul a avansat cu 6%, la 153 milioane de persoane, in timp ce numarul total de pasageri pe rutele internationale, inclusiv cele transatlantice, s-a situat la 210 milioane de persoane.
In clasamentul operatorilor aerieni, realizat in functie de numarul de pasageri, Lufthansa ocupa primul loc, cu cinci milioane de clienti, urmata de Air France si British Airways, cu 4 milioane, respectiv cu 2,87 milioane de pasageri.
Potrivit datelor AEA, cele mai ridicate grade de ocupare au fost consemante de KLM (85,6%), Iberia (81,4%) si Swiss International Airlines (82,7%).
AEA include 31 de operatori aerieni europeni, care transporta anual 320 de milioane de persoane si sase milioane de tone de marfa, detinand in total 2.400 de avioane care zboara spre 620 de destinatii din 160 de tari. Companiile membre AEA au o cifra de afaceri de 75 miliarde de euro pe an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.