SCRIITORUL  DE LA PAGINA 3
Stiati ca 56% din barbatii cu bataturi prefera blondele si ca, dintre acestia, 24% nu au mers niciodata cu avionul? De ceva vreme, retin din tabloide, dar si din unele publicatii serioase stirile cu un s
SCRIITORUL  DE LA PAGINA 3
Stiati ca 56% din barbatii cu bataturi prefera blondele si ca, dintre acestia, 24% nu au mers niciodata cu avionul? De ceva vreme, retin din tabloide, dar si din unele publicatii serioase stirile cu un suport statistic solid si ma minunez de cate legaturi cauzale reusesc sa stabileasca savantii din California. Eu, bunaoara, daca m-as ambitiona sa aflu care e, din punct de vedere statistic, relatia dintre coada vacii si stampila primariei, as face-o de unul singur. In California insa, grupuri mari de savanti, cu subventii de la cele mai vestite universitati, studiaza ani de-a randul chestiunea si izbutesc sa demonstreze ca, la vacile americane, numai 23% din cozi au de-a face cu stampila primariei, pe cand in Europa procentul e mai mare, pentru ca primariile din Europa lucreaza cu mai multe stampile.


Cateva din ultimele vesti publicate in foile cu inclinare spre senzational m-au retinut si m-au pus pe ganduri, in ciuda unor rezerve pe care le am fata de savantii din California. Stiati ca la iepurii de casa apetitul sexual e cu 78% mai scazut decat la cei de camp? Stiati ca in Siberia copiii de pana in 12 ani nu consuma decat votca plata? Stiati ca in urma cu sase sute de milioane de ani Pamantul avea patru poli? Stiati ca in Insulele Buru-Buru din Pacific femeile au laba piciorului drept mai lunga cu 8% decat a piciorului stang?


Probabil ca nu stiati, ceea ce nu-i bine deloc. Un om care n-a aflat ca in fluviul Amazon pestii din specia Ychtiosus Paracelsus consuma intr-o zi de trei ori greutatea lor corporala ori nu citeste ce trebuie, ori e indaratnic din fire si trebuie ajutat sa se puna la curent cu treburile care framanta lumea. Pana mai deunazi, lumea habar n-avea ca in Romania, doar 34% din oamenii politici foarte cunoscuti se spala dimineata si seara pe dinti si ca restul de 66% prefera sa doneze pasta lor de dinti copiilor din familii dezbinate. Cum au stabilit savantii din California ca 44% din romancele sub 20 de ani obisnuiesc sa faca sex numai la becuri de 15 wati e un mister. Un mister care insa incepe sa se destrame, cand citim ca aceleasi grupuri de savanti au constatat ca guma de mestecat ii face pe bulgarii care misca toata ziua din falci mai destepti cu 19% decat romanii si sarbii.


Din ce citesc imi dau seama ca Romania ar fi alta, daca savantii din California s-ar ocupa nitel si de creierele celor care le publica descoperirile. Sunt convins ca si cititorii acestui tip de noutati ar deveni cu 76% mai isteti, daca li s-ar dovedi ca 89% din stiri sunt inventate, iar restul de 11% sunt rodul muncii savantilor din Insulele Buru-Buru. Acestia, datorita faptului ca femeile lor au laba piciorului drept cu 8% mai lunga decat a celui stang, sunt cu 10,5% mai inspirati decat colegii americani. Lucru care pe noi, romanii, nu poate decat sa ne bucure.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.