Deputatul PRM de Dolj, Lia Ol­gu­ta Vasilescu (foto), s-a hotarat sa paraseasca partidul condus de C.V. Tudor, partid in care s-a inscris inca de la varsta de 16 ani si pe listele caruia a intrat de doua ori conse­cut
Deputatul PRM de Dolj, Lia Ol­gu­ta Vasilescu (foto), s-a hotarat sa paraseasca partidul condus de C.V. Tudor, partid in care s-a inscris inca de la varsta de 16 ani si pe listele caruia a intrat de doua ori conse­cutiv in Parlament. Ea si-a depus ieri adeziunea la PSD, liderul social-de­mocratilor Mircea Geoana apre­ciind acest lucru drept "un castig net pentru partid". "Cred ca se asteptau la acest lucru inca de acum un an, de cand au scris despre mine in «Tricolorul». Am iubit mult acest par­tid (PRM - n.r.) si am pus suflet acolo. Sper ca fostii mei colegi sa nu-si schimbe parerea peste noapte des­pre mine. Eu nu am venit in PSD pen­tru functii, ba din contra, eu am pierdut functii venind in PSD", a declarat Olguta Vasilescu, mul­tu­mindu-i pre­sedintelui PRM, C.V. Tudor, pentru "ajutorul" pe care i l-a oferit in politica. In acelasi timp, liderul deputatilor PRM, Ioan Aurel Rus, anunta in plenul Parlamentului retragerea sprijinului politic Olgutei Vasilescu pentru functia pe care a aceasta o detinea in frun­t­ea comisiei de Invatamant si in­locuirea ei cu deputatul PRM, Paul Ma­gheru. Despre intentia Olgutei Va­silescu nu se auzise la nivelul conducerii PRM, dupa cum a sustinut vi­ce­pre­se­din­tele partidului, Lucian Bol­cas. "Daca exista o astfel de de­mi­sie, probabil ca ea este urmarea faptului ca Biroul Per­manent al parti­dului a decis sa-i re­traga sprijinul po­litic pentru Co­misia de Invatamant", a spus Bolcas, precizand ca liderii partidului si gru­purile parlamentare au luat aceasta decizie la inceputul sap­tamanii, pe motiv ca aceasta a avut in ultima vreme o activitate ne­­satisfacatoare. Bol­cas a acuzat ca Olguta Vasilescu a gresit in legatura cu o serie de avize pentru anumite acte normative cu care Comisia de In­vatamant a fost sesizata. Intrebat de ce PRM a anuntat tocmai astazi decizia de a o in­locui pe Va­silescu din fruntea co­mi­siei, Bolcas a spus ca era ultima se­dinta a conducerii Camerei si a plenului reunit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.