Liderul de la Moscova urmeaza sa participe, astazi, la o reuniune a Consiliului de Stat al Uniunii, alaturi de omologul sau belarus, Aleksandr Lukasenko. Potrivit presei ruse, in prezent ar exista trei scenarii referitoare la impartirea puterii intre
Liderul de la Moscova urmeaza sa participe, astazi, la o reuniune a Consiliului de Stat al Uniunii, alaturi de omologul sau belarus, Aleksandr Lukasenko. Potrivit presei ruse, in prezent ar exista trei scenarii referitoare la impartirea puterii intre Moscova si Minsk in cadrul Uniunii Rusia-Belarus. In primul, aparent preferat de Kremlin, presedintele rus ar deveni seful statului unificat Rusia-Belarus, presedintele belarus fiind numit vicepresedinte. In al doilea scenariu, presedintele Uniunii Rusia-Belarus ar urma sa fie ales in cursul unui scrutin general organizat in cele doua tari, presedintii rus si belarus devenind vicepresedinti. In al treilea scenariu, Uniunea ar fi prezidata prin rotatie de presedintii belarus si rus, cu un mandat de sapte ani. Surse din anturajul liderului de la Mink au anuntat, saptamana aceasta, definitivarea unui proiect de Constitutie in vederea uniunii Rusia-Belarus, pregatite inca din 1996, prin semnarea unui acord ce prevedea o mai mare apropiere politica, economica si militara, ce avea sa duca, intr-un final, la fuziunea celor doua state. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.