Cei doi diplomati romani expulzati de autoritatile de la Chisinau au intrat ieri in tara, a anuntat purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica. Acesta a refuzat sa confirme informatia, dar cei doi ar putea fi atasatul cultural al Ambasadei Romaniei, V
Cei doi diplomati romani expulzati de autoritatile de la Chisinau au intrat ieri in tara, a anuntat purtatorul de cuvant al MAE, Ilie Banica. Acesta a refuzat sa confirme informatia, dar cei doi ar putea fi atasatul cultural al Ambasadei Romaniei, Vasile Nanea, si secretarul I pe probleme politice, Laurentiu Pinte. Scandalul diplomatic care a culminat, miercuri, cu declararea ca personae non gratae a celor doi diplomati a suscitat diferite reactii in Chisinau si Bucuresti.

Voronin ataca Europa
Liderul Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urechean, a sustinut pentru „Gardianul“ ca „razboiul diplomatic impotriva Romaniei, declarat, deja la nivel oficial, de catre Voronin”, reprezinta de fapt un atac impotriva UE. „Voronin isi da foarte bine seama ca atacul impotriva unei tari membre a UE este, de fapt, un atac indreptat direct spre aceasta institutie”, a spus Urechean. El a adaugat ca Voronin incearca, astfel, distantarea de UE, intrucat mesajul proeuropean afisat in ultima perioada nu a avut succes. Presedintele Partidului Democratiei Sociale, Dumitru Braghis, in schimb, este de parere ca vina apartine ambelor parti. Braghis ne-a declarat ca in urma actiunilor nechibzuite ale guvernului de la Chisinau, cei care vor avea de suferit vor fi cetatenii moldoveni, care risca sa intåmpine diverse piedici in realizarea dreptului la libertatea circulatiei, in timp ce demnitarii, avand pasapoarte diplomatice, nu vor resimti efectele conflictului.

Presedintele fractiunii parlamentare a Partidului Popular Crestin Democrat, Vlad Cubreacov, si-a exprimat regretul in legatura cu situatia creata. „Romania este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Republicii Moldova, nu doar pe plan cultural sau comercial. Este a saptea tara ca pondere din Uniunea Europeana cu care Republica Moldova a instituit un plan individual de actiuni”, a spus Cubreacov.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.