Casa de Economii si Consemnatiuni isi va dubla profitul net in 2007 pana la 80 milioane lei, iar activele bancii vor creste spre 3 miliarde euro, cu 50% mai mult decat la sfarsitul anului trecut, a declarat presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, info
Casa de Economii si Consemnatiuni isi va dubla profitul net in 2007 pana la 80 milioane lei, iar activele bancii vor creste spre 3 miliarde euro, cu 50% mai mult decat la sfarsitul anului trecut, a declarat presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, informeaza NewsIn.
La finele anului 2006, CEC a afisat un profit net de 39,8 milioane lei, de peste noua ori mai mare decat in 2005, si active in crestere cu 26,8%, pana la 7,1 miliarde lei. Banca a obtinut, dupa primele noua luni din 2007, un profit net de 70 milioane lei, de peste doua ori (+112%) mai mare decat in acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite acordate clientilor nebancari cu 65%.
Activele CEC ajunsesera, la sfarsitul lui septembrie 2007, la 8,88 miliarde lei, in crestere cu 45% fata de a noua luna a anului trecut.
Presedintele CEC considera favorabila structura portofoliului de credite al bancii, in care creditele catre populatie reprezinta aproximativ 70%, iar cele pentru companii circa o treime, spre deosebire de majoritatea bancilor din piata, care au un portofoliu mai echilibrat.
Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la 4,77 miliarde lei la finalul lunii septembrie, iar depozitele atrase au atins 7,09 miliarde lei, in crestere cu 33% fata de trimestrul al treilea al anului trecut.
Rata creditelor neperformante in portofoliul CEC este "sub 1%, in conditiie in care media in piata este peste acest prag'', a mai spus Ghetea.
In primele noua luni din 2007, banca a dezvoltat produse noi si le-a modernizat pe cele existente, cea mai buna evolutie fiind inregistrata de Contul Privilegiu, cardul de credit, creditele pentru populatie, creditele pentru firmele mici si mijlocii si cele pentru administratiile publice locale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.