Iranianul Hussein Karini, unul dintre cei mai mari traficanti de heorina din lume, care a locuit timp de 15 ani si in Romania, de unde a condus o retea internationala de trafic de droguri, a fost extradat din Austria in Statele Unite, unde va fi jude
Iranianul Hussein Karini, unul dintre cei mai mari traficanti de heorina din lume, care a locuit timp de 15 ani si in Romania, de unde a condus o retea internationala de trafic de droguri, a fost extradat din Austria in Statele Unite, unde va fi judecat, scrie The New York Times.

Karini a fost arestat in luna martie in Austria, de unde vroia sa fuga in Azerbaidjan, a declarat publicatiei americane procurorul federal din Manhattan, Michael J. Garcia. Traficantul, supranumit "regele heroinei", va fi judecat de Curtea Federala Districtuala din Manhattan.


PARAVAN. Ancheta internationala a inceput in noiembrie 2005 si a fost condusa de Drug Enforcement Administration (DEA), prin biroul din Atena, politia din Olanda, Germania, Turcia, precum si de SIE, Politia Romana de Frontiera si un procuror DIICOT. "Regele heroinei" coordona din Romania o filiera internationala, ce actiona pe teritoriul mai multor state din Europa, Asia, SUA si Canada, formata din sute de persoane de diferite nationalitati si structurata pe mai multe celule specializate, de la cultivatorii de mac opiaceu pana la distributorii finali. In 1992 si-a deschis in Bucuresti o firma-paravan, nonprofit, pentru a-si dirija nestingherit reteaua. El nu parasea tara decat de cateva ori pe an, dar isi chema la ordin subalternii cel putin o data pe luna, intr-un apartament de trei camere din Bucuresti. Iranianul avea si o sotie careia ii facuse trei copii, dar traia in concubinaj cu o tanara din judetul Teleorman, cu care avea un copil recunoscut oficial.


Reteaua era una din cele mai prolifice organizatii infractionale transcontinentale, transportand si comercializand anual cantitati de heroina de ordinul tonelor, iar sumele de bani obtinute se ridicau la cateva milioane de dolari. Totodata, organizatia criminala asigura si circuitul ilicit, via Dubai si spalarea banilor proveniti din comercializarea drogurilor.


MONITORIZARE. Monitorizarea lui Karini in Romania a inceput in 2005, cand ofiterii Serviciului Antidrog din cadrul Inspectoratu-lui General al Politiei de Frontiera au aflat ca iranianul isi coordona afacerile din Bucuresti si a durat un an si jumatate, terminandu-se cu intocmirea unui dosar penal la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Printre capturile importante de droguri s-a numarat si cea din luna august din tara noastra, cand politistii de la Antidrog au gasit in garajul unui bucurestean din Chitila 1.200 de litri de anhidrida acetica, din care se fabrica heroina, in valoare de 18 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.