Ieri, cursul mediu al euro s-a mentinut in apropierea nivelului de 3,5 lei, el fiind stabilit la 3,5260 fata de 3,5163, acum doua zile. Piata a fost ceva mai agitata in prima parte a sedintei, leul decuplandu-se de celelalte monede din zona, datorita
Ieri, cursul mediu al euro s-a mentinut in apropierea nivelului de 3,5 lei, el fiind stabilit la 3,5260 fata de 3,5163, acum doua zile. Piata a fost ceva mai agitata in prima parte a sedintei, leul decuplandu-se de celelalte monede din zona, datorita unor ordine de cumparare mai mari, euro urcand pana la 3,5350 lei. Partea a doua a sedintei a adus o apreciere a monedei nationale, cotatiile euro coborand spre 3,5180 - 3,5220 lei, in ton cu evolutiile celorlalte monede emergente, zlotul inregistrand o apreciere de aproape un procent.
Astazi, leul s-ar putea aprecia, avand in vedere anuntul BNR de a reintroduce licitatiile de certificate de depozit cu scadenta la trei luni, unde ar dori sa atraga 1 miliard de lei.
Cursul mediu al dolarului a urcat la 2,3994 lei, fata de 2,3939 lei, acum doua zile, pe fondul evolutiei paritatii euro/dolar.
Dobanzile interbancare, depozitele overnight si one week s-au mentinut in apropierea nivelului dobanzii de politica monetara, de 7,50% pe an, de la inceperea perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii. Trezoreria a respins ieri toate ofertele de cumparare depuse de banci pentru titluri de stat cu scadenta la un an, considerand nivelul randamentului ca fiind inacceptabil. Valoarea licitatiei a fost de 300 milioane lei. Pe pietele internationale, dolarul a scazut fata de euro, dupa ce Rezerva Federala americana (Fed) a redus marti dobanda de referinta cu 0,25 puncte procentuale, la 4,25%. Aceasta scadere era anticipata de piata, astfel ca paritatea a fluctuat in Asia si Europa intre 1,4652 si 1,4749 dolari, deschiderea celei americane aducand 1 euro la 1,47 dolari.
Moneda unica s-a apreciat si fata de cea nipona, 162,16 - 1,6508 yeni, pe fondul reducerii aversiunii fata de risc si al reintrarii in piata asiatica a speculatorilor "carry trade".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.