Bursa din Viena a lansat, ieri, un nou indice regional (CECE MID), care cuprinde 30 dintre cele mai lichide titluri ale unor companii cu o capitalizare mare listate la bursele din Europa Centrala si de Est, inclusiv la cea romaneasca, a anuntat Wiene
Bursa din Viena a lansat, ieri, un nou indice regional (CECE MID), care cuprinde 30 dintre cele mai lichide titluri ale unor companii cu o capitalizare mare listate la bursele din Europa Centrala si de Est, inclusiv la cea romaneasca, a anuntat Wiener Boerse.
Companiile cuprinse in indicele nou lansat ar trebui sa faca parte din indicele CECE Extended, dar nu sunt incluse din cauza gradului de capitalizare si a volumului de tranzactionari reduse, a mentionat Bursa vieneza.
Titlurile din CECE MID vor putea sa fie incluse in structura Indicelui CECE Extended cand vor indeplini criteriile privind capitalizarea si volumul de tranzactionari. In prezent, CECE MID cuprinde titluri cotate la Bursele din Bucuresti, Praga, Varsovia, Budapesta, Belgrad, Sofia, Ljubljana si Zagreb, cu un numar maxim de sase membri din fiecare tara, cu scopul de a mentine structura indicelui cat mai diversificata.
Ponderea totala a unei piete in structura indicelui este limitata la maximum 40%, iar ponderea totala a unui membru individual la 10%.
CECE MID este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free float-ului. Indicele este calculat si afisat in timp real in euro si dolari si poate fi folosit ca activ suport pentru produse structurate, cat si pentru produse derivate standard precum contractele la termen - futures si options.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.