Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va sustine in aceasta seara, la Dijon, de la ora 19.30, ultimul meci din grupa principala M II din cadrul Campionatelor Mondiale, tricolorele pregatite de Tadici si Musi urmand sa intalneasca puternica
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va sustine in aceasta seara, la Dijon, de la ora 19.30, ultimul meci din grupa principala M II din cadrul Campionatelor Mondiale, tricolorele pregatite de Tadici si Musi urmand sa intalneasca puternica selectionata a Germaniei. In urma esecului de duminica seara din fata Germaniei, handbalistele noastre au la dispozitie doar varianta victoriei in ultima disputa din aceasta faza, transmisa in direct de TVR 2, pentru a evita in sferturile de finala o confruntare soc cu Rusia, campioana mondiala en-titre.
La putin timp dupa ce Romania a inregistrat primul esec de la Mondialele din Franta, fiind invinsa de Ungaria, cu 34-31, antrenorul Gheorghe Tadici s-a declarat optimist in ceea ce priveste ultima confruntare cu Germania si a adaugat ca tricolorele vor reveni la cel mai inalt nivel si-si vor indeplini cu siguranta obiectivul propus de FRH, calificarea in "careul de asi". Trecand peste supararea cauzata de faptul ca unele dintre jucatoarele sale au cedat psihic in finalul disputei cu Ungaria, Tadici a tinut sa declare ca nu este nimic pierdut si a adaugat ca obiectivul pentru meciul cu Germania, programat sa se desfasoare in aceasta seara, de la ora 19.30, este victoria. De altfel, daca astazi nu se vor inregistra mari surprize, Romania poate accede pe unul din primele doua locuri ale grupei principale M II, pozitii care-i vor asigura evitarea unui meci decisiv in sferturile de finala cu Rusia sau Norvegia, doua dintre marile favorite la titlul mondial. Dupa ce ieri, in ziua de pauza, si-au reincarcat bateriile si au studiat atent erorile comise in partida cu Ungaria pentru a le evita pe viitor, tricolorele erau convinse ca vor obtine, azi, cel de-al saselea succes de la turneul final si vor avea ca adversara in faza decisiva pe enigmatica si incomoda echipa a Angolei, prima selectionata africana din istorie care s-a calificat in sferturile de finala. Mentionam ca, inaintea meciurilor de azi, Norvegia conduce in topul grupei principale M I si nu mai poate pierde fotoliul de lider, fiind urmata de Rusia si Angola (n.n. - se vor intalni diseara), in vreme ce Franta s-a "abonat" la locul al patrulea. In grupa noastra, Germania ocupa primul loc, fiind urmata la un singur punct de Romania si Ungaria, si la patru puncte de Spania, care a reusit in mod surprinzator sa treaca de Coreea de Sud, cu 28-26, si sa-si mareasca astfel simtitor sansele de calificare in sferturile de finala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.