Propaganda prezidentiala se axeaza pe cultul personalitatii aflate in razboi declarat(iv) coruptiei. Fara tangenta cu protejatii presedintelui Basescu, imaculatii de la PD si PLD, coruptia este personalizata manelist sub forma Guvernului Tariceanu.
Propaganda prezidentiala se axeaza pe cultul personalitatii aflate in razboi declarat(iv) coruptiei. Fara tangenta cu protejatii presedintelui Basescu, imaculatii de la PD si PLD, coruptia este personalizata manelist sub forma Guvernului Tariceanu. Capul coruptiei transpartinice. Procurorii obedienti de la DNA, in frunte cu sefii Morar si Tulus, executa intocmai ordinele prezidentiale. Fabrica dosare pentru adversari si ascund dosarele amicilor prezidentiali, incepand cu ale presedintelui insusi, ori le solutioneaza in locul judecatorilor.
Gravele erori ale unor procurori motivati politic au fost denuntate in cele din urma chiar de Procurorul General, Laura Codruta Kovesi, care a semnalat in acest sens restituirea catre Parchet a numeroaselor dosare penale deficitare. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a demontat chiar din debutul mandatului ministerial mecanismul DNA de politie politica si a devenit tinta predilecta a presedintelui Basescu.
Presedintele l-a numit "tanar mafiot obraznic", si a lansat teza ca ministrul Justitiei se protejeaza pe sine si isi protejeaza colegii corupti, prin ordonanta de desfiintare a comisiei speciale de la Cotroceni privind sesizarile referitoare la fapte savarsite de ministri. Iar Curtea Constitutionala a decis ca o comisie formata din magistrati desemnati de CSM, asa cum a propus Ordonanta Guvernului Tariceanu, ar fi neconstitutionala. Fara sa constate si neconstitutionalitatea fostei comisii, care avea caracter politic. Si gresea monumental, cum a fost in cazul ministrului Atanasiu, suspendat de presedinte si nerepus in functie, desi s-a dovedit ca era nevinovat.
Subit, Curtea Constitutionala a avut revelatia ca presedintele nici nu are nevoie de vreo comisie ca sa avizeze urmarirea penala a ministrilor. Fara sa ia in discutie constitutionalitatea interventiei sefului statului in treburile Justitiei. Iar Guvernul mioritic contempla cum adversarii ii toaca imaginea. In loc sa atace, lansand agenda publica sau macar sa contraatace, explicand opiniei publice de ce vrea presedintele mazilirea ministrilor liberali, de exemplu Paul Pacuraru, asociat cu majorarea substantiala a pensiilor.
Presedintele i-a cerut premierului, curat constitutional si gramatical, "sa-i remanieze" pe cei doi ministri. Logic si terminologic, se remaniaza un Guvern, nu unele persoane. Presedintele vrea sa-l puna pe premier in dubla inferioritate. Sa para ca admite vinovatia ministrilor si sa faca o remaniere din obligatie, nu din proprie vointa. Acum, fie presedintele e pus in situatia sa-i suspende pe ministri, fie isi dau ei demisia. Iar inlocuitorii il fac sa-i regrete pe cei suspendati.
Presedintele Basescu a facut curte Curtii Constitutionale la aniversarea a 15 ani, in speranta ca institutia va hotari neconstitutionalitatea legii sistemului de vot uninominal pentru care Guvernul Tariceanu si-a angajat raspunderea. Curtea Constitutionala a fost laudata pentru decizii ca aceea ca presedintele Basescu n-a incalcat decat putin Constitutia. A violat-o partial si a lasat-o gravida gradual.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.