Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, nu are de gånd sa returneze soferilor romåni banii incasati ilegal din taxa auto de prima inmatriculare.

Ministrul Varujan Vosganian a anuntat ieri ca va modifica taxa auto
Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, nu are de gånd sa returneze soferilor romåni banii incasati ilegal din taxa auto de prima inmatriculare.

Ministrul Varujan Vosganian a anuntat ieri ca va modifica taxa auto printr-un act normativ care va fi elaborat pana in februarie. „Termenul-limita dat de forul european este luna februarie. Potrivit cerintelor Comisiei Europene, taxa de inmatriculare va fi modificata“, a declarat oficialul. Acesta a explicat ca vor fi rezolvate mai multe chestiuni referitoare la taxa speciala, cum ar fi stabilirea unei corespondente mai bune intre nivelul taxei si valoarea de piata a masinii. De asemenea, termenul de masina noua va fi redefinit si vor fi introduse unele proceduri de contestare pentru persoanele care se simt nedreptatite. „Vom angaja raspunderea guvernului prin ordonanta de urgenta sau ordonanta, in functie de vacanta parlamentara“, a precizat Varujan Vosganian. Ministrul a reiterat intentia Guvernului de a mentine taxa de inmatriculare, subliniind ca taxa nu a fost introdusa pentru maximizarea veniturilor bugetare, ci in sc opul protectiei mediului. In ceea ce priveste returnarea diferentelor de bani, in cazul in care taxa va fi modificata, ministrul a tinut sa precizeze ca a discutat, pe acest subiect, cu Laszlo Kovacs, comisarul pentru taxe, caruia i-a transmis ca declaratiile sale, in acest sens, „au trezit o vie emotie in Romania“.

Comisarul european a afirmat, in urma cu o saptamana, ca autoritatile romane ar trebui sa dea garantii ca romanii care platesc taxa, pana in momentul in care va fi modificata, isi vor putea recupera sumele achitate peste nivelul care va fi stabilit.
„Cei care au platit taxa au facut-o in virtutea unei legi existente“, a precizat Vosganian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.