Romania s-a calificat in grupa principala a CM de handbal, unde va infrunta reprezentativele Germaniei, Spaniei, Ungariei si Coreii.

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei si-a asigurat calificarea in faza urmatoare a Campionatului Mondial din Franta, dupa ce a obtinut a doua victorie in cadrul grupei D. Dupa un start mai ezitant cu nationala Chinei, elevele antrenate de Gheorghe Tadici s-au dezlantuit in partida contra Tunisiei, impunindu-se cu scorul de 39-21.

In fata unui adversar dezorganizat, nationala Romaniei a apelat la un atac agresiv, reusind sa marcheze 39 de goluri din 51 de aruncari la poarta. Cea mai prolifica jucatoare din tabara noastra a fost Ramona Maier, care a punctat de noua ori in poarta africanelor, din 10 incercari. ,,De aceasta data, ma pot declara multumit de cum s-au miscat in teren jucatoarele mele. Disciplina si tactica au fost mult mai bine respectate decit in meciul contra Chinei. Speram sa continuam asa si de-acum inainte’’, a declarat Gheorghe Tadici. Cu patru puncte din patru posibile si golaveraj 70-50, Romania se instalase confortabil pe prima pozitie, dar avea mare nevoie, aseara, de victorie in meciul cu Polonia - ultimul din grupa - pentru a merge in faza a doua a competitiei cu doua puncte obtinute din meciul direct cu formatia care se califica si ea mai departe.

Dupa disputarea a doua meciuri, nu mai putin de zece echipe isi asigurasera deja prezenta in grupa principala a Mondialelor: Franta si Croatia (grupa A), Rusia (grupa B), Norvegia (grupa C), Romania si Polonia (grupa D), Spania si Ungaria (grupa E), Germania si Coreea (grupa F). Acestora li se vor alatura cel mai probabil Macedonia (grupa B) si Angola (grupa C).

In cea de-a doua grupa principala, Romania va infrunta nationalele Spaniei, Ungariei, Germaniei si Coreii de Sud. ,,Practic, in grupa principala toate cele 4 jocuri vor fi dificile. Cel mai dificil se anunta insa meciul din sferturi, care sint eliminatorii. Aici, locurile 1, 2, 3 si 4 dintr-o grupa principala se intilnesc in cruce cu locurile 4, 3, 2 si 1 din cealalta grupa. Daca trecem de sferturi nu mai conteaza adversarul, pentru ca vom disputa clar o finala, fie ea mica sau mare’’, a declarat presedintele FRH, Cristian Gatu. Meciurile din a doua grupa principala se vor disputa la Dijon, in perioada 6-11 decembrie.