GUEST A RENUN­TAT. Michael Guest, fost ambasador american in Romania, si-a incheiat cariera de diplomat in semn de protest fata de tratamentul la care sunt supuse cuplurile homosexuale angajate in Ad­mi­nistratia SUA.
GUEST A RENUN­TAT. Michael Guest, fost ambasador american in Romania, si-a incheiat cariera de diplomat in semn de protest fata de tratamentul la care sunt supuse cuplurile homosexuale angajate in Ad­mi­nistratia SUA. "In ultimii trei ani, i-am cerut secreta­ru­lui de Stat sa remedieze politicile care ii discrimi­nea­za pe angajatii homosexuali. Dar nu am ajuns la nici un rezultat, astfel incat ma simt nevoit sa aleg intre obli­ga­ti­i­le fata de partenerul meu - care este familia mea - si da­to­ria fata de tara mea", a ex­pli­cat Guest, in varsta de 50 de ani, decizia de retragere din Departamentul de Stat.   DILEMA NUCLEARA. Iranul si-a inghetat pro­gramul nuclear in 2003 si nu l-a redeschis de-atunci, au anuntat surse din cadrul serviciilor secrete america­ne, citate de cotidianul brita­nic The Times. Un raport re­a­lizat de cele 16 servicii se­cre­te ale SUA releva ca "de­ci­zia Teheranului de a-si suspenda programul nuclear sugereaza ca Iranul este mai putin hotarat sa dezvolte ar­me nucleare" decat a anun­tat presedintele SUA, George W. Bush.   
ALEGERI. Cei 47.000 de cetateni rusi din Moldova care au participat la ale­ge­ri­le legislative de duminica au votat, in proportie de 84%, in favoarea partidului Rusia Unita. Desi autoritatile de la Chisinau au solicitat sa nu deschida sectii de votare in Transnistria, Moscova a ignorat demersul diplo­ma­ti­ei moldovene. In total, in Re­pu­blica Moldova au fost des­chi­se 25 de sectii de votare pentru alegerile in Duma ru­sa. Dintre acestea, 24 in Trans­nistria si doar una in Chisinau, in incinta Amba­sa­dei Federatiei Ruse. Ieri, presedintele rus Vladimir Putin s-a declarat "de­za­ma­git" de scorul electoral obti­nut de Rusia Unita, acesta fiind inferior rezultatelor obtinute de el la prezi­den­ti­a­le. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)  
  PREMII. La aniversarea a opt ani, revista Balcanii si Europa a premiat o serie de personalitati pentru activitatea pe parcursul acestui an. Printre laureatii galei de ieri se numara ambasadorul Republicii Serbia, Dusan Crnogorevici, directorul general al bancii Raiffeisen, Steven van Groningen, soprana Mariana Nicolesco, directorul Institutului Cultural Roman de la Istanbul, Mihai Maxim, redactorul-sef al revistei Foaia Romaneasca din Jula (Ungaria), Eva Iova, Ivan Patzaichin si  elevul Filip Chindea, de la Liceul International de Informatica.   
IRAN. Mahmoud Ahmadinejad, pre­se­dintele Iranului, a propus ieri crearea unei instante superioare islamice, dupa modelul tribunalelor penale internationale care functi­o­neaza sub egida ONU, in care sa fie judecati criminalii de razboi si toti cei suspectati de incalcarea drepturilor omului. "Anumite organiza­tii internationale, in special Consiliul de Securitate(al ONU - n.r.), nu s-au format pe baza justitiei. "In acest consiliu, anumiti membri cu drepturi speciale sunt reclamantul, procurorul si judecatorul in acelasi timp (...) Se bucura de o imunitate completa", a declarat Ahmadinejad.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.