PULSUL MEDICINEI
Intestinul iritabil este acea neplacere care-l chinuieste pe om ducandu-l prea des la closet fiindca are diaree, fie impingandu-l in constipatii prelungite si, colac peste pupaza, exista si forme de intrepatrundere a episoadelor diareice cu constipatie.

Tot mai mult se inregistreaza aceasta suferinta care trebuie cu atentie diagnosticata, pentru ca boala e derutanta. Simptomele de intestin iritabil pot fi simptome de boli mult mai grave precum cancerul de colon. In general, sindromul de intestin iritabil afecteaza mai ales oamenii tineri, iar simptomele apar numai ziua.

Daca perturbarile de scaun se insotesc de scaderea in greutate, de sangerari si varsta pacientului este peste 50 de ani, investigatiile trebuie adancite, pentru ca poate fi vorba de cancer.

Dupa ce a explicat toate acestea, prof. dr Alexandru Oproiu mentioneaza tratamentul in sindromul de intestin iritabil. In tratarea formei cu diaree intervin si probioticele. Probioticele sunt opusul antibioticelor si ele aduc microbi buni in flora intestinului pentru contracararea microbilor rai.