Decretul-lege privind expulzarea cetatenilor comunitari, adoptat de Guvernul italian la 31 octombrie, a avut un efect “disuasiv”, determinand atat multe repatrieri voluntare, cat si o reducere a numarului de noi imigranti in Italia, sust
Decretul-lege privind expulzarea cetatenilor comunitari, adoptat de Guvernul italian la 31 octombrie, a avut un efect “disuasiv”, determinand atat multe repatrieri voluntare, cat si o reducere a numarului de noi imigranti in Italia, sustine Ministerul italian de Interne, intr-un comunicat.

Precizarea dovedeste ca scandalul care-i vizeaza pe romanii din Peninsula a fost premeditat de politicienii italieni. Decretul a fost transformat in sperietoare. Romanii, dar si alti straini ezita sa mearga la munca in Italia. S-a mizat pe efectul psihologic al deciziei, pentru ca ordinele de expulzare puse efectiv in practica abia depasesc cifra de 50, potrivit datelor MIRA. Cel care a lansat minciuna ca Romulus Mailat a violat-o pe Giovanna Reggiani a fost Vittorio Rizzi, seful Brigazii Mobile din Politia Statala de la Roma, subaltern al ministrului de interne, Giuliano Amato. Ministrul de interne s-a intalnit, miercuri, la Roma, cu prefectii mai multor orase italiene, “pentru o prezentare a stadiului de aplicare a masurilor de repatriere” a cetatenilor comunitari considerati un pericol pentru soc ietate. El a respins varianta repatrierilor in masa. Precizarea este lipsita de importanta. Expulzarile in masa nu sunt necesare, intrucat multi romani aleg benevol sa se intoarca in tara, iar cei din tara ezita sa plece sa munceasca in Italia. S-a ajuns pana intr-acolo, incat romanii nu mai vor nici macar sa petreaca sarbatorile sau sa plece in concediu in aceasta tara. Amato este unul dintre strategii marii dezinformari. Intrat in politica in randurile Partidului Socialist in 1958, Amato este acum membru al Partidului Democrat (PD), infiintat pe 14 octombrie. PD este condus de primarul Romei, Walter Veltroni, care si-a facut campanie prin atacuri dure la adresa imigrantilor romani. Veltroni a ajuns in fruntea formatiunii prin alegeri desfasurate in intreaga Italie. De aceea avea nevoie sa creeze teama in randul cetatenilor italieni fata de imigranti, punand accent pe infractionalitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.