Grand Hotel De Boulevard va fi inaugurat la inceputul anului viitor, asta dupa ce 8,6 milioane de euro au fost investiti pentru restaurarea locatiei. "Au fost efectuate lucrari de consolidare, reparatii, protejare, restaurare si conservare, menite sa
Grand Hotel De Boulevard va fi inaugurat la inceputul anului viitor, asta dupa ce 8,6 milioane de euro au fost investiti pentru restaurarea locatiei. "Au fost efectuate lucrari de consolidare, reparatii, protejare, restaurare si conservare, menite sa aduca imobilul la stralucirea de altadata. Lucrarile au fost efectuate dupa un proiect si dupa un caiet de sarcini aprobat de Ministerul Culturii, iar pentru reamenajare s-a ales un stil modern cu elemente clasice, care sa intregeasca stilul neoclasic al hotelului", a precizat directorul de imagine al Niro Investment Group, compania care detine controlul hotelului, Ion Badea. Societatea este un holding romanesc cu venituri anuale de peste 100 de milioane de euro. Compania a dezvoltat, printre altele, mai multe proiecte imobiliare, cum ar fi Central Residential Park. Pe langa aceste investitii, Niro Investment Group mai activeaza si in industria bunurilor de larg consum, comert exterior, industria de agrement, industria serviciilor de paza si protectie. Grand Hotel De Boulevard este situat la intersectia strazilor Bulevardul Elisabeta si Calea Victoriei, din Bucuresti, si are o capacitate maxima de 66 de camere. "Va fi clasificat la patru stele si va dispune de 18 apartamente de lux, 39 de camere duble si noua camere single. La ultimul etaj se va gasi o zona de relaxare si o zona de business, iar la parter vor fi doua restaurante, o zona comerciala si o cafenea. De asemenea, hotelul va dispune, la parter, de o sala multifunctionala cu o capacitate de 120 de locuri", a adaugat Badea.
Conform unui studiu realizat de specialistii in domeniu, cererea pe piata a hotelurilor de patru si cinci stele, din Capitala, este acoperita aproximativ 70%, ceea ce inseamna ca nu targetul privind gradul de ocupare al hotelului va fi atins, mai ales daca luam in considerare amplasamentul exceptional al acestuia.
Cladirea este una importanta, aceasta fiind parte din patrimoniul Capitalei, inca din anul 1887. Grand Hotel De Boulevard a fost proiectat de arhitectul Alexandru Orascu, cel care si-a pus amprenta si pe cladirea Universitatii, dar si pe Palatul Dacia.
Potrivit unor documente ce dateaza din 1887, Grand Hotel De Boulevard a fost primul astfel de imobil care a beneficiat de apa curenta in camerele de cazare, iluminat electric, ascensor, omnibus de la gara, salon de lectura, post telefonic si care avea chiar si o adresa telegrafica speciala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.