Bebelusii apreciaza altruismul, este concluzia unui studiu realizat in Statele Unite, cu "sprijinul" unor micuti cu varse cuprinse intre 6 si 10 luni, transmite AFP, citand publicatia britanica Nature. Autorii cercetarii au spus ca, bebelusii observ
Bebelusii apreciaza altruismul, este concluzia unui studiu realizat in Statele Unite, cu "sprijinul" unor micuti cu varse cuprinse intre 6 si 10 luni, transmite AFP, citand publicatia britanica Nature. Autorii cercetarii au spus ca, bebelusii observa cu atentie masura in care o persoana le acorda sprijin celor din jur. Cu cat da dovada de mai mult altruism, cu atat copiii se vor simti mai atrasi de acea persoana. Fata de cei obisnuiti sa le puna semenilor bete-n roate, reactia bebelusilor este de respingere, a mai demonstrat studiul.    EXPERIMENT. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii Kiley Hamlin, Karen Wynn si Paul Bloom au recurs la urmatorul experiment: sugarii au urmarit, pe un ecran, imagini cu o persoana incercand sa urce o panta foarte abrupta. La a treia incercare, cineva ii sare in ajutor. In alte imagini, cel care incearca sa se catere este impiedicat de o alta persoana. Pusi sa opteze, in limbajul semnelor, evident, intre cel care ajuta si cel care pune piedica, micutii au indicat catre "altruist", intinzand bratele spre el. In a doua faza a experimentului, psihologii au urmarit reactiile sugarilor atunci cand cataratorul se apropie alternativ de "personajul pozitiv" si de "personajul negativ". Micutii s-au aratat mult mai atenti si chiar surprinsi atunci cand acesta se apropie de "cel rau".  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.