Democratii reproseaza posturilor publice neinformarea cetatenilor privind referendumul.

PD va actiona in justitie posturile publice de radio si televiziune. Anuntul a fost facut ieri de seful democratilor, Emil Boc (foto), acesta mentionind ca s-a luat aceasta decizie din cauza ca posturile publice nu au facut informarea cu privire la referendumul pentru votul uninominal".

Cererea de chemare in instanta a fost depusa ieri-dimineata de Elena Udrea. Ea a explicat ca actiunea in justitie s-a bazat pe prevederile legilor de organizare a celor doua societati, pe cele din legea referendumului si pe o decizie a CNA. Udrea a mentionat ca prevederile legale evocate obligau radioul si televiziunea publica sa acorde dreptul partidelor politice si cetatenilor sa isi exprime opiniile in mod liber privind referendumul.

Decizia PD survine dupa ce democratii si Traian Basescu au acuzat, de nenumarate ori, faptul ca televiziunea si radioul public au boicotat campania pentru referendum si au incalcat dreptul cetatenilor la informare. Directorul general al postului public de radio, Maria Toghina, a remis ieri presei un comunicat prin care a aratat ca SRR a difuzat emisiuni informative privind referendumul si ca a transmis in direct toate declaratiile lui Traian Basescu. Nu as vrea sa comentez mai mult. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni", a declarat Toghina referindu-se la chemarea in judecata a institutiei de catre PD.