Conducerea Politiei Judetene Dambovita a stabilit ieri, in urma unei anchete, ca acuzatiile barbatului din Moreni care sustinea ca a fost batut de politisti si abandonat intr-o padure sunt intemeiate, pe numele a patru agenti fiind intocmite dosare p
Conducerea Politiei Judetene Dambovita a stabilit ieri, in urma unei anchete, ca acuzatiile barbatului din Moreni care sustinea ca a fost batut de politisti si abandonat intr-o padure sunt intemeiate, pe numele a patru agenti fiind intocmite dosare penale. De asemenea, in urma incidentului, seful Politiei Moreni a demisionat.
Potrivit unui comunicat al IPJ Dambovita, in urma verificarilor facute in acest caz s-a stabilit ca acuzatiile formulate in plangerea barbatului sunt intemeiate. Astfel, doi politisti din cadrul Politiei municipiului Moreni si doi politisti comunitari sunt cercetati in acest caz pentru purtare abuziva, iar dosarul a fost trimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Moreni pentru solutionare. Un politist de la ordine publica si unul comunitar sunt acuzati ca l-au batut pe barbat, in timp ce colegii acestora asistau la incident. Cei doi politisti de la ordine publica sunt cercetati si disciplinar, urmand sa raspunda si in fata Consiliului de Disciplina al Inspectoratului de Politie Dambovita. In urma acestui incident, seful Politiei orasului Moreni, Mihai Constantin, a solicitat conducerii Inspectoratului eliberarea sa din functie, iar cererea i-a fost aprobata. In locul sau a fost imputernicit, la comanda Politiei Moreni, comisarul Polexe Viorel, pana cand se va organiza concurs in vederea ocuparii postului de sef de politie municipala.
Batut crunt si abandonat in padure
Ion Onicioiu, din orasul dambovitean Moreni, a depus plangeri penale, la inceputul acestei saptamani, la Politia Judeteana Dambovita si la Politia Comunitara Moreni, impotriva unui politist de la ordine publica si a altuia de la Politia Comunitara, afirmand ca acestia l-au batut cu bestialitate si l-au abandonat intr-o padure. Barbatul a stat internat sapte zile in spital, in urma corectiei aplicate de oamenii legii, pentru ca a refuzat sa arunce o sticla cu bere pe care o avea la el. "In timp ce ma intorceam cu sotia si cu doi prieteni de la un restaurant am fost opriti de o patrula mixta formata dintr-un politist de la ordine publica si un politist comunitar. Cei doi ne-au cerut sa aruncam sticlele cu bere. Ceilalti trei s-au conformat, iar eu am refuzat, dupa care am fost luat imediat la bataie. I-am identificat pe cei doi. Sunt agentul de politie Radu Rusen de la Politia oraseneasca din Moreni si politistul comunitar Daniel Purcel de la Politia Comunitara din oras", a precizat Onicioiu. Dupa ce a fost lovit, barbatul a fost abandonat, in stare de inconstienta, intr-o padure de langa orasul Moreni. "La lasarea serii, eu impreuna cu un prieten de-al sotului meu ne-am luat lanternele si am plecat in cautarea lui. L-am gasit in padure in stare de inconstienta, moment in care ne-am speriat si am apelat Serviciul de ambulanta din Moreni", a spus Mirabela Oncioiu, sotia victimei.
Un nou caz de agresiune la Galati
Un tanar din Galati care a ajuns la spital cu echimoze sustine ca a fost batut cu o bata de baseball si ars cu tigara de politisti pentru ca nu ar fi vrut sa recunoasca savarsirea mai multor furturi ce figurau cu autor necunoscut. Politistii galateni au negat acuzatiile. George Dorus, in varsta de 20 de ani, a ajuns in urma cu doua zile la Spitalul de Urgenta Galati, fiind internat la Sectia de Neurochirurgie. Tanarul a sustinut ca a fost ridicat de pe strada de politisti si dus la sectie. El a spus ca politistii i-au pus in fata mai multe dosare, cerandu-i sa declare ca el ar fi savarsit faptele, iar in momentul in care a refuzat ar fi inceput sa-l loveasca. "Mi-au scos niste dosare si m-au pus sa recunosc cateva fapte. Si mi-au spus ca nu se intampla nimic grav, ca imi iau (pedeapsa, n.r.) cu suspendare, ceva de genul asta, ca scap. La care eu n-am raspuns. Mi-au dat bataie continuu, m-au dezbracat in pielea goala, mi-au turnat spray paralizant pe gat, in ochi", a povestit George Dorus. De asemenea, tanarul a spus ca politistii i-au dat drumul dupa aproximativ trei ore, iar de la sectia de politie a mers direct la Spitalul de Urgenta din Galati, unde a fost internat. Politistii galateni sustin ca in acesta caz nu a fost depusa nici o reclamatie, dar ca va fi declansata o ancheta interna daca va fi depusa o plangere. "Tanarul a fost depistat de un echipaj de la Sectia 3 si a fost condus la sediul Inspectoratului Judetean de Politie doar pentru a da o declaratie, fiind suspectat de comiterea unor furturi din masini. Asupra acestuia nu s-au comis abuzuri fizice in timpul audierii", a precizat ieri Gabriela Bogdan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Galati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.