Pilulele contraceptive le expun pe femei unui risc crescut de a prezenta placi de aterom daca sunt administrate mai mult de zece ani, sugereaza un studiu al unei echipe de cercetatori de la Mayo Clinic. Studiul a fost realizat pe 1.300 de femei belgi
Pilulele contraceptive le expun pe femei unui risc crescut de a prezenta placi de aterom daca sunt administrate mai mult de zece ani, sugereaza un studiu al unei echipe de cercetatori de la Mayo Clinic. Studiul a fost realizat pe 1.300 de femei belgiene cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani. Medicii de la Mayo Clinic sustin ca pilulele contraceptive favorizeaza formarea cheagurilor de grasime si colesterol pe artere, impiedicand fluxul normal al sangelui. Pilulele vizate de studiu sunt cele din generatiile mai vechi, care combina estrogenul si progesteronul, doi hormoni sexuali.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.