Al treilea operator de pe piata autohtona de curierat intern a incheiat un parteneriat cu numarul 4 de pe piata ungureasca. Nu exclude insa un joint venture sau o preluare.

Curiero si-a extins operatiunile in Ungaria, momentan printr-un parteneriat cu compania Sprinter, al patrulea operator de curierat ungar. Mai precis, in aceasta faza, cele doua companii folosesc reciproc infrastructura realizind livrarile pentru clienti exclusiv pe teritoriul national propriu in care opereaza deja. Romanii vor insa fie sa cumpere firma ungureasca, fie sa realizeze un joint venture cu acestia. Evolutia parteneriatului cu Sprinter, in directia unui joint venture sau a unei preluari, depinde de modul in care se va realiza sinergia la nivelul asumarii responsabilitatii fata de clienti, a declarat Bogdan Carcu, presedintele Curiero. Acesta mizeaza pe faptul ca parteneriatul cu Sprinter ii va aduce in 2008 un plus al vinzarilor de aproximativ 500.000 de euro. Insa, pentru finalul acestui an, compania estimeaza ca livrarile intre cei doi parteneri vor ajunge la 1.000 de expedieri pe luna dintre care cele pentru Ungaria sa reprezinte 30% din total. Mai mult, potrivit lui Carcu, Curiero este in discutie pentru patrunderea si pe alte piete.

Curiero asigura la nivel national servicii de curierat rapid, curierat expres, curierat postal si curierat cargo. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de opt milioane de euro in 2006 si a derulat pina in acest moment investitii in valoare totala de 6,8 milioane de euro.