TURCIA. Rebelii separatisti kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au eliberat opt militari turci luati prizonieri la data de 21 octombrie. Po­tri­vit AFP, informatia a fost confirmata si de un repre­zen&
TURCIA. Rebelii separatisti kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au eliberat opt militari turci luati prizonieri la data de 21 octombrie. Po­tri­vit AFP, informatia a fost confirmata si de un repre­zen­tant al PKK. Militarii au fost eliberati in nordul Ira­kului si predati autoritatilor locale din Kurdistanul ira­kian. Capturarea lor avu­sese loc in cursul unui atac al militantilor PKK asupra unui punct militar situat pe teritoriul Turciei, in apro­piere de granita cu Irakul.   GUANTANAMO. Administratia americana ia in calcul un plan care va asigura drepturi suplimen­tare pentru detinutii de la Guantanamo, in cadrul unui efort de a inchide centrul de detentie si de a muta eventual o parte dintre prizonieri pe teritoriul SUA, in­formeaza New York Ti­mes, citat de Reuters si pre­luat de Mediafax. Administratia de la Washington discuta si posibilitatea de a acorda judecatorilor federali autoritatea de a decide daca suspectii trebuie retinuti. Actualele discutii s-au in­ten­sificat in ultimele sap­ta­mani, la cererea secretarului american al Apararii, Robert Gates (foto stanga).   LONDRA. Restrictiile si controalele impuse de au­toritatile britanice pentru limitarea afluxului de imigranti din Romania pot fi evitate, multi dintre acestia alegand fie sa lucreze in economia subterana, fie sa intre in Marea Britanie cu acte false, relateaza Sunday Telegraph, citat de Media­fax. Publicatia citeaza re­pre­zentanti ai agentiilor de recrutare din Bucuresti, care sustin ca masurile im­puse de Marea Britanie esueaza, iar guvernul de la Londra nu are nici un mijloc de a controla numarul imigrantilor ajunsi sa lucreze pe teritoriul britanic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.