Pentru a putea vota la referendumul cuplat cu alegerile europarlamentare, jumatate din populatia cu drept de vot a orasului aradean Pecica trebuie sa isi preschimbe cartile de identitate.

Este vorba despre peste 4.000 de oameni. Sute de p
Pentru a putea vota la referendumul cuplat cu alegerile europarlamentare, jumatate din populatia cu drept de vot a orasului aradean Pecica trebuie sa isi preschimbe cartile de identitate.

Este vorba despre peste 4.000 de oameni. Sute de persoane se imbulzesc zilnic la ghiseele Evidentei Populatiei, profitand de o "promotie" anuntata de primarie special cu acest scop: cine isi schimba buletinul pana la 25 noiembrie plateste doar un leu. "Am initiat promotia Buletin Pentru Un Leu ca sa dam posibilitatea tuturor sa isi regleze situatia", a precizat primarul Iustin Cionca. Masura se impunea pentru ca, la alegerile precedente, in Pecica au votat cele mai multe persoane pe liste speciale, aproape 4.500. Acest lucru se datoreaza unei confuzii administrative: pentru ca in urma cu cativa zeci de ani existau doua localitati Pecica (Romana si Maghiara), numerotarea caselor s-a facut de la 1 la 2.000 in ambele localitati. Pecica Romana a devenit Pecica 1, Pecica Maghiara a devenit Pecica 2.


HAOS. Cu cativa ani in urma, numele strazilor au fost inlocuite cu cifre, ceea ce a generat o confuzie: au aparut numere care se suprapuneau. La ultimul referendum, cel pentru suspendarea presedintelui, oamenii din Pecica 1 s-au regasit pe liste electorale in unele birouri situate in partea cealalta a localitatii, la cativa kilometri buni de domiciliu. Multi, tocmai din cauza asta, au refuzat sa iasa la vot, iar altii i-au facut plangere penala primarului Iustin Cionca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.