Actionarii companiei de asigurari Asiban au aprobat majorarea capitalului social cu 20 milioane lei (circa 5,95 milioane euro), pana la 96 milioane de lei, prin aport in numerar, se arata intr-un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti.
Actionarii companiei Asiban au hotarat majorarea capitalului cu 20 milioane lei, suma la care BRD a subscris 25%, respectiv 5 milioane lei. Majorarea de capital se afla in curs de inregistrare la Registrul Comertului.
BRD intentioneaza sa isi vanda participatia de 25% din capitalul companiei de asigurari. Valoarea participatiei detinute de Asiban este de 0,90% din totalul activelor BRD.
"Motivele care au determinat aceasta intentie depind de strategia bancii de concentrare pe serviciile bancare si de asigurare a premiselor necesare pentru gasirea unui partener strategic pentru Asiban", se mai arata in comunicat. BRD mentioneaza ca intentioneaza sa vanda actiunile pe care le detine la Asiban inainte de finalizarea tranzactiei, care este prevazuta pentru sfarsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008.
Pentru a beneficia de sprijin calificat in procesul de vanzare al companiei au fost incheiate contracte cu unii consultanti financiari si juridici. Consultantul financiar selectionat in vederea desfasurarii acestei operatiuni este banca de investitii Rotschild.