Conducerea Spitalului Municipal Roman a anuntat infiintarea unui serviciu de spionaj format din pacienti racolati si selectati dupa criterii bine stabilite. Directorul institutiei este decis sa impuna o disciplina de fier in cadrul institutiei. &nbs
Conducerea Spitalului Municipal Roman a anuntat infiintarea unui serviciu de spionaj format din pacienti racolati si selectati dupa criterii bine stabilite. Directorul institutiei este decis sa impuna o disciplina de fier in cadrul institutiei.

La Spitalul Municipal Roman, cadrele medicale vor fi spionate de pacienti in mod oficial.

„Spionii” vor avea misiunea ca, atat pe parcursul internarii, cat si in momentul externarii, sa intocmeasca rapoarte privind activitatea cadrelor medicale. Astfel, medicii vor fi parati in cazul in care nu-si vor indeplini corespunzator atributiile, vor cere spaga in schimbul serviciilor prestate sau vor consuma bauturi alcoolice in timpul programului.

„Pacientii cooptati in aceasta actiune vor beneficia de protectia anonimatului atat inainte, cat si dupa externare. Am format deja o comisie care sa actioneze permanent, deplasandu-se de urgenta la spital in urma sesizarilor, pentru a le surprinde pe cadrele medicale cu mita in buzunar sau pentru a le recolta probe in vederea stabilirii alcoolemiei. In cazul in care medicii vor fi gasit i cu abateri disciplinare grave, vom aplica sanctiuni deosebit de severe, mergand pana la desfacerea contractului de munca”, a declarat Petrut Claudiu Gafar, directorul spitalului romascan si initiatorul actiunii de spionaj.

Medicii din cadrul spitalului s-au revoltat si au tinut sa-si exprime indignarea fata de aceasta decizie, care le-a fost anuntata deschis in plenul unei sedinte.

Medicii vor demisiona, fiindca se simt umiliti
Ei au spus ca vor demisiona in corpore, daca directorul Gafar nu va renunta la atitudinea sa de natura sa-i umileasca si sa-i faca sa se simta ca la puscarie.

„Am ajuns in situatia in care managerul spitalului ne trateaza fatis ca pe niste infractori si spagari, infiintand in spital o reala politie sanitara. Daca, la externare, un pacient tine neaparat sa ne dea o atentie ca sa ne multumeasca pentru felul in care a fost tratat, asta inseamna ca directorul o sa cheme pe urma DNA-ul ca sa ne aresteze? Noi nu putem tolera aceasta atitudine dictatoriala, fiindca nu suntem chiar la inchisoare. E de-ajuns ca deja depunem mari eforturi ca sa ne facem datoria, in conditiile in care avem deficit de personal, lucram ore suplimentare si suntem platiti doar cu salariul minim pe economie. Ne vom da demisia in bloc, iar dupa aceea nu are decat sa ramana domnul director singur in tot spitalul, sa-i trateze pe bolnavi si sa se spioneze pe el insusi”, a afirmat chirurgul sef Mircea Coada.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.