Rapid a incercat sa fenteze Comisia de disciplina a FRF, cerand amanarea cu o saptamana a judecarii lui Marius Constantin, fundas care si-a lovit un coechipier, pe Emil Dica, in meciul de sambata, de la Iasi, dar nu i-a iesit. Nae Manea a fost ieri l
Rapid a incercat sa fenteze Comisia de disciplina a FRF, cerand amanarea cu o saptamana a judecarii lui Marius Constantin, fundas care si-a lovit un coechipier, pe Emil Dica, in meciul de sambata, de la Iasi, dar nu i-a iesit. Nae Manea a fost ieri la federatie cu aceasta solicitare, insa Comisia a anuntat ca fotbalistul va fi judecat astazi. Acest caz a starnit un intreg scandal intre Rapid si CFR Cluj, ultimul depunand memoriu impotriva lui Constantin, desi nu fusese implicat in nici un fel in partida respectiva. Interesul clujenilor este ca internationalul din Giulesti sa nu poata evolua duminica, in intalnirea Rapid - CFR Cluj, iar Manea a incercat ieri sa ii dribleze pe clujeni, iar o eventuala suspendare sa vina dupa intalnirea celor doua.
Comisia de disciplina nu a cedat decat partial, admitand sa nu judece ieri, atunci cand era stabilit termenul, dar amanarea este pentru astazi, si nu pentru saptamana viitoare, asa cum ar fi vrut Nae Manea, directorul tehnic din Giulesti. Dupa ce Rapidul a publicat marti un comunicat in care ii acuza dur pe oficialii clujeni pentru "purtare marlaneasca", oficialii ardeleni si-au pastrat pozitia. "A fost un act de indisciplina prevazut in regulament si trebuie judecat, altfel acest jucator poate ajunge sa loveasca antrenorul sau conducatorii. Eu n-am vazut faza respectiva, ca eram in Africa, dar mi s-a pus ca a fost un act huliganic si trebuie sanctionat", a spus Iuliu Muresan, presedintele lui CFR. Acesta a respins comparatia facuta in comunicatul rapidist intre gestul lui Marius Constantin si accidentarea grava pe care i-a provocat-o Semedo lui Plesan, la meciul ardelenilor cu Steaua. "Cei de la Rapid confunda fazele, pentru ca aceea a fost o faza de joc, iar acesta a fost un atac la un coechipier. Cel care face o astfel de comparatie nu gandeste limpede", a comentat Muresan. Dupa ce a declarat ca nu vrea sa mai auda de clujeni, pe care ii considera prieteni, George Copos, patronul Rapidului, i-a luat apararea unuia dintre jucatorii sai favoriti. "Marius Constantin nu va fi suspendat. Nu ar fi legal sa i se ia dreptul de a juca duminica. Il cunosc foarte bine pe Marius, el vine dintr-un cartier mai marginas al Brasovului si poate din aceasta cauza are iesiri mai vulcanice. Cand dai cuiva un cap in gura, cazi jos de durere, nu ramai in picioare. Acum, baietii s-au impacat si totul este in regula", a comentat Copos. Pe giulesteni a dorit sa-i scoata din aceasta incurcatura chiar Dumitru Dragomir, seful LPF, care a gasit repede o varianta de aparare a lui Constantin. "Astia de la Cluj au si ei dreaptate si au si interes, ca vine meciul direct. Dar, daca partea vatamata si agresorul ajung la o intelegere, ce mai poti face? Daca zice Dica faptul ca Marius Constantin la pupat pe frunte, ce mai poate sa faca si comisia? Aia zic, pai, cum domne, am vazut eu la televizor ca ti-a- dat cu capul in gura, dar Dica zice, ce, ai fost tu acolo sau eu? Nu mi-a dat nici un cap in gura, m-a pupat pe frunte", a explicat Mitica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.