Noul centru va avea o suprafata de 7.000-8.000 mp
In 2009 va fi dezvoltat un mall pentru marci de luxCompania Baneasa Developments va construi in cadrul proiectului imobiliar Baneasa un centru comercial de 7.000-8.000 mp, destinat persoanelor ca
Noul centru va avea o suprafata de 7.000-8.000 mp
In 2009 va fi dezvoltat un mall pentru marci de luxCompania Baneasa Developments va construi in cadrul proiectului imobiliar Baneasa un centru comercial de 7.000-8.000 mp, destinat persoanelor care vor locui in zona rezidentiala Baneasa. Lucrarile la noul centru comercial vor fi demarate la sfarsitul anului viitor si vor fi finalizate in circa 18 luni. Totodata, developerul va dezvolta o artera comerciala sau un mall, pentru marci de lux, in zona de birouri din cadrul proiectului. "In 2009, vom incepe derularea unui proiect, care sa includa marci de retail de lux, deoarece cererea este mare pe acest segment. Suntem in discutii cu arhitectii si nu stim inca daca va fi o strada cu magazine sau un centru comercial", a declarat, miercuri, la o conferinta pe teme de retail, administratorul Baneasa Developments, Ali Ergun Ergen.
In prezent, compania dezvolta, in cadrul proiectului, Baneasa Shopping City, unul dintre cele mai mari mall-uri aflate in dezvoltare la ora actuala in Romania, a carui valoare investitionala este de 150 milioane euro. Lucrarile de constructie au demarat anul trecut si se preconizeaza ca vor fi finalizate in primavara lui 2008.
Baneasa Shopping City este o constructie desfasurata pe 85.000 mp, care va integra 220 de magazine la cele mai inalte standarde europene. In viitorul mall, aproape 50% din suprafata totala inchiriabila reprezinta branduri nou intrate pe piata din Romania, iar in acest moment, procesul de inchiriere este finalizat in proportie de 100%. Mall-ul va oferi si primul food-court pe 3 niveluri din Romania si va aduce, in urmatoarea faza, doua concepte unice pe piata din Romania in cadrul celui mai mare centru de distractie din Romania, cu 30.000 mp de spatii de divertisment pentru intreaga familie, FEC (Family Entertainment Center), precum si un spatiu de divertisment pentru copii KEC (Kids Entertainment Center).Investitia in proiectul Baneasa este de 1,8 miliarde euroZona Comerciala Baneasa, parte a proiectului imobiliar cu acelasi nume, va acoperi o suprafata de peste 450.000 mp. Pe langa centrul Baneasa Shopping City, zona de retail din Baneasa include: IKEA, retailerul numarul 1 in mobila din lume, Carrefour, unul dintre cei mai importanti retaileri din tara, Feeria, Metro, cel mai important magazin "cash & carry" din Romania, Bricostore, unul dintre cele mai de succes magazine Do-It-Yourself din tara, Mobexpert, retailerul si producatorul numarul 1 in materie de moda si Motor City, dedicat vanzarii celor mai faimoase branduri de masini, care se va deschide in 2008. Aria comerciala Baneasa este una din cele 3 parti integrante ale proiectului Baneasa, cel mai mare proiect urban mixt din sud-estul Europei.
Dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 224 hectare, proiectul va include un business park - Baneasa Business & Technology Park, cu o suprafata de 120.000 m, centre comerciale (mall, hypermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila etc., pe o arie de 170.000 mp) si 3.000 de case individuale, colective sau apartamente in vile, in Baneasa Residential. Proiectul imobiliar Baneasa, estimat la o valoare de 1,2 miliarde euro, a fost anuntat in vara anului 2006 si va fi realizat etapizat, pana in 2015, in partea de nord a Bucurestiului.
Compania Baneasa Investments este detinuta de Universitatea de Ştiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) si un grup de firme controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.