Disputa dintre cei doi, inceputa in luna iunie, s-a incheiat pasnic, Bujor Nedelcovici retragindu-si acuzatiile despre colaborarea cu Securitatea a celuilalt scriitor.

Ieri, Colegiul de Onoare al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) s-a reunit la solicitarea scriitorului Radu F. Alexandru, pentru a solutiona conflictul sau cu Bujor Nedelcovici.

Neintelegerea dintre cei doi scriitori a inceput dupa ce Bujor Nedelcovici a acordat revistei "Observator Cultural" un interviu in care l-a acuzat pe Radu F. Alexandru ca ar fi fost colaborator la Securitate: "Cu Radu F. Alexandru am fost prieten, locuiam in acelasi bloc. Imi arata memoriile pe care le trimitea la Securitate. Il intrebam de ce nu le trimite la Uniunea Scriitorilor. El imi raspundea: ĞAcolo sint mai eficienteğ. Dupa 1990 l-am intilnit si l-am intrebat de ce a procedat asa. El a negat totul. Victor Rebengiuc detine anumite probe in acest sens...".

Radu F. Alexandru a cerut un drept la replica in cadrul aceleiasi publicatii si, in cele din urma, a sesizat Uniunea Scriitorilor. In urma discutiilor de ieri, Bujor Nedelcovici a renuntat la acuzatiile initiale. Radu F. Alexandru a afirmat in fata membrilor Colegiului de Onoare ca i-a aratat lui Nedelcovici doar o sinteza adresata Securitatii, in care nu exista nici un element incriminatoriu la adresa vreunui coleg sau prieten. Colegiul de Onoare al USR, in lipsa documentului invocat, solicita CNSAS dosarul lui Radu F. Alexandru. Acesta a declarat pentru Cotidianul ca polemica demonstreaza ca "domnul Bujor are probleme legate de discernamint, de judecata si de comportament".