Stiti cum se scrie "polizia" in romaneste? Daca nu stiti, nu conteaza, rugati un agent al Politiei Stradale din Italia sa se intoarca cu spatele si veti putea citi pe spatele canadienei lui "Polizzia" (corect in italiana "polizia"), noteaza ziarul italian Il Giornale.

A corecta greseala, comenteaza ziarul italian, ar fi un efort zadarnic, o batalie pierduta anticipat. Aceasta pentru ca pentru a corecta mii de canadiene impermeabile proaspat sosite de la Bucuresti si destinate fortelor de politie (cele reale, care se scriu cu un singur "z") ar fi nevoie de mai mult decat un corector si mai degraba de hectolitri de lichid alb corector si de sute de voluntari.
"Prin urmare, le aruncam asa cum au venit", a recunoscut si denuntat in acelasi timp Filippo Saltamartini, secretarul Sindicatului Autonom al Politiei (SAP).

Ministerul italian de Interne comite in materie de look si imbracaminte o eroare dupa alta. Canadienele impermeabile comandate, pentru a face economii, in Romania si sosite avand inscrisa pe ele acea greseala de scriere care, in plus, devine fosforescenta pe timp de ceata si noaptea cu siguranta nu pot fi purtate de politistii italieni. Oare ce se intampla la Ministerul italian de Interne?, se intreaba ziarul. Canadiene cu greseli de scriere, pantofi comandati in Slovenia cu toate numerele gresite si piele dura care rimeaza cu tortura. Lipseste ceva? Da, "putin" creier, noteaza incisiv ziarul.