Stratul dezapada a atins, in noaptea de sambata spre duminica, la altitudinea de peste 1.700 metri, pe Varful Postavarul din Poiana Brasov, o grosime de doi centimetri, iar la Balea Lac si Paltinis stratul de zapada masoara cinci centimetri. TIMP
Stratul dezapada a atins, in noaptea de sambata spre duminica, la altitudinea de peste 1.700 metri, pe Varful Postavarul din Poiana Brasov, o grosime de doi centimetri, iar la Balea Lac si Paltinis stratul de zapada masoara cinci centimetri. TIMP RECE. Potrivit meteorologului Ovidiu Campean din cadrul Centrului meteorologic Transilvania Sibiu, in cursul noptii de sambata spre duminica, a nins in regiunile montane inalte, iar temperaturile minime s-au incadrat intre -7 si -5 grade Celsius. De asemenea, in Poiana Brasov a nins slab in noaptea de sambata spre duminica. "Vremea se va mentine rece azi si maine (duminica si luni) urmand ca apoi sa se incalzeasca treptat si sa nu mai avem temperaturi sub 0 grade Celsius pentru o perioada", a mai spus Ovidiu Campean. VALEA PRAHOVEI. Turistii care s-au aflat in acest sfarsit de saptamana in statiunile de pe Valea Prahovei au avut parte de prima ninsoare in statiunile Azuga si Busteni. Dupa ce, in urma cu mai multe zile, la Varful Omu a nins, iar vantul a viscolit zapada, sambata seara, au cazut primii fulgi de zapada si la Busteni. A nins timp de aproximativ cinci ore, dar din cauza temperaturilor de peste 0 grade Celsius, zapada nu s-a depus. Potrivit lui Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Busteni, duminica dimineata, in statiunile de pe Valea Prahovei a continuat sa fulguiasca, dar zapada nu s-a depus intr-un strat consistent, astfel incat turistii sa poata schia sau sa se poata da cu sania.Salvamontistii ii sfatuiesc pe turistii care vor sa faca excursii in muntii Bucegi sa aleaga numai traseele marcate, sa se asigure ca pleaca pe munte echipati corespunzator, ca au la ei telefoane mobile, hrana si apa.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.