In plin sezon de insamantare a culturilor de toamna, agricultorii din judetul Arges, dar si cei din judetele limitrofe, se confrunta cu o criza grava a graului de samanta. Vremea este prielnica si sunt intrunite toate conditiile pentru demararea luc
In plin sezon de insamantare a culturilor de toamna, agricultorii din judetul Arges, dar si cei din judetele limitrofe, se confrunta cu o criza grava a graului de samanta. Vremea este prielnica si sunt intrunite toate conditiile pentru demararea lucrarilor de insamantare a culturilor de grau si de porumb. Numai ca, din pacate, in judetul Arges graul de samanta lipseste cu desavarsire. Paradoxal, aceasta situatie survine tocmai intr-un an in care, pentru prima data, agricultorii au primit la timp bonurile de subventie pentru culturi. E vorba de niste bonuri valorice, valorand intre 450 si 500 lei pentru fiecare hectar, in functie de cultura, in baza carora agricultorii pot achizitiona samanta. Taranii argeseni se vad acum in situatia de a nu avea ce face cu subventiile guvernamentale, intrucat unica societate comerciala locala, furnizoare de grau de samanta - Semrom Oltenia SA - nu are, in depozitul sau din Pitesti, nici un bob de grau.

Directorul Semrom Oltenia, la un pas sa fie luat la bataie
Satui sa tot astepte in zadar ca Semrom Oltenia SA sa le dea graul de samanta, cateva sute de agricultori din comune din sudul judetului Arges, dar si din cateva localitati din judetul vecin, Olt, au luat, ieri dupa-amiaza, cu asalt curtea societatii, cerand imperios conducerii acesteia sa le dea grau de samanta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.