Tupeu cat cuprinde! Astfel se poate traduce atitudinea angajatilor de la EON Gaz, ce au trimis facturi fostilor locatari ai blocului E24 din Zalau care a sarit in aer la 14 septembrie a.c. Situatia, de-a dreptul penibila, a fost dusa la extrem. Pentr
Tupeu cat cuprinde! Astfel se poate traduce atitudinea angajatilor de la EON Gaz, ce au trimis facturi fostilor locatari ai blocului E24 din Zalau care a sarit in aer la 14 septembrie a.c. Situatia, de-a dreptul penibila, a fost dusa la extrem. Pentru ca persoanele nu mai locuiau in imobilul distrus de deflagratie, facturile pe luna august au fost lasate la blocul vecin. Dandu-si probabil seama de gafa pe care au comis-o, ieri, cei de la EON Gaz au anulat imediat facturile in cauza, care fusesera emise pe 12 septembrie, si au transmis rapid un comunicat de presa pentru a repara greseala. Nimic insa nu ne mai mira, avand in vedere ca in Romania s-a demonstrat ca e posibil orice. Fara a fi considerati cinici, am putea spune ca EON Gaz ii pune pe locatarii blocului E24 sa-i achite scurgerile de gaze -provenite de la conducta fisurata pe care ar fi avut obligatia s-o remedieze cand au fost sesizati - care i-au aruncat in aer.
Pana cand EON Gaz a anuntat ca anuleaza facturile, mai multi locatari ai blocului in cauza trecusera deja pe la ghiseu pentru a da banii pe gazele consumate.
Valeria Barna, fosta locatara in E24, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca, desi nu mai locuieste in bloc dupa explozia din 14 septembrie, banii pentru factura respectiva i-au fost, totusi, incasati la ghiseul EON Gaz.
"Facturile sunt pe luna august si ne-au fost lasate la blocul vecin. Erau toate pentru 19 apartamente cate au fost in blocul E24. M-am dus la ghiseu, unde plateam de obicei gazul, si am zis ca locuiesc in blocul distrus de explozie. Am intrebat daca e necesar sa mai platesc factura, avand in vedere cele intamplate, dar mi s-a spus de catre functionara ca lor nu li s-a comunicat nimic despre asta. Asa ca am platit, banii mi-au fost luati. Era o factura de peste 60 de lei, destul de mult daca socotim ca pentru noi, cei ramasi in drum, fiecare leu conteaza", a spus Barna.
La randul lor, si ceilalti locatari ai blocului E24 sunt nemultumiti de atitudinea EON Gaz si considera facturile "un gest neobrazat".Demolare cu foarfeca mecanicaIntr-un comunicat de presa, conducerea EON Gaz a precizat ca va anula aceste facturi emise in 12 septembrie pentru luna august.
De asemenea, "imediat dupa producerea exploziei de la blocul E 24, in 14 septembrie, prima masura luata pentru protejarea zonei a fost sistarea alimentarii cu gaze naturale a imobilului afectat", se mai arata in comunicatul citat.
Blocul E24 a fost afectat de o explozie pe 14 septembrie, incidentul soldandu-se cu doi morti si noua raniti, iar 19 familii au ramas fara locuinte.
Autoritatile locale au decis demolarea blocului, deoarece structura de rezistenta a fost grav afectata, iar cladirea a inceput sa se incline, fiind in pericol sa se prabuseasca. Operatiunile de demolare au inceput in urma cu 2 zile, insa ieri s-a luat decizia taierii cu o foarfeca mecanica a etajelor superioare.
Ioan Opris, directorul SC Complex Service SA Zalau, firma constructoare responsabila de demolarea imobilului, a declarat ca imobilul este destul de stabil pentru a permite aceasta operatiune.
Demolarea blocului E24 a fost programata pentru inceputul saptamanii, dar a fost amanata ca urmare a unei solicitari depuse de E.ON Gaz in acest sens. Demolarea a inceput, totusi, marti, dupa orele pranzului, muncitorii reusind sa darame zidurile parterului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.